0
0
0
s2smodern

PERSONALIA - Philipp Wilfert heeft de Marcel Mulder Award gewonnen. De Duitse wetenschapper kreeg de prijs op het jaarcongres van onderzoeksinstituut Wetsus voor zijn onderzoek naar het terugwinnen van fosfaat uit afvalwater.

Philipp WilfertEd Nijpels, voorzitter van de Raad van Toezicht van Wetsus, reikte de prijs uit. De award is vernoemd naar professor Marcel Mulder, een van de grondleggers van Wetsus.

Nijpels lichtte toe dat Wilfert de award krijgt voor ‘het meest opmerkelijke onderzoek in het afgelopen jaar’. Wilfert maakt deel uit van een team dat onderzoek doet naar nieuwe manieren van winning van fosfaat uit afvalwater. Het onderzoek richt zich op vergroten van de kennis over fosfaatwinning uit slib met ijzertoevoeging.

Uit metingen in verschillende afvalwaterzuiveringsinstallaties bleek vivianiet de dominerende ijzerverbinding in het slib te zijn. De opmerkelijke vinding in het onderzoek is de verwijdering van vivianiet met behulp van magneten, zo schetste Nijpels. De methode voor de winning van fosfaat uit afvalwater heeft de belofte effectief en goedkoop te zijn.

De onderzoekers richten zich in hun onderzoek op meerdere afvalwaterzuiveringen in Europa, aldus Wilfert na uitreiking van de prijs. Volgende stap is de bouw van een pilot installatie. 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.