Julia Goets (17 jaar) uit Reek is geïnstalleerd als de nieuwe jeugddijkgraaf van Nederland. Ze ontving de ambtsketen van de twee huidige jeugddijkgraven Judith Meurs en Mick de Kruijff van waterschap Hollandse Delta.

Julia Goets 180 vk Julia GoetsSinds januari 2019 is Julia Goets jeugdbestuurder bij Aa en Maas en vertegenwoordiger van het waterschap in het nationaal jeugdbestuur. De bestuurster is voornemens om in de watersector aan de slag te gaan, ze volgt de mbo-opleiding Watermanagement in Velp.

Als jeugddijkgraaf wil ze zich samen met het nationaal jeugdbestuur inzetten om jongeren waterbewust te maken. “Door het hoge water en de overstromingen in Limburg deze zomer hebben veel jongeren gezien hoe belangrijk de dijken zijn en het werk van het waterschap is. Door de klimaatverandering is het essentieel dat juist jongeren zich nog bewuster worden van water en hoe ze zelf een bijdrage kunnen leveren aan het veranderende klimaat. Voor hun eigen toekomst”, zegt ze op de site van Aa en Maas.

Het nationale jeugdwaterschapsbestuur bestaat uit jongeren tussen de 14 en 18 jaar afkomstig uit alle 21 waterschappen van Nederland. Het belangrijkste doel van de jonge bestuurders is om andere jongeren meer te leren over het waterschap.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.