0
0
0
s2sdefault

Hoogleraar Mark van Loosdrecht (TU Delft) is erelid geworden van de International Water Association (IWA). Ook professor Jiri Wanner van de Universiteit voor Chemie en Technologie in Praag kreeg de Honorary Membership Award.

Mark van Loosdrecht 180 vk Mark van LoosdrechtIWA is een non-profitorganisatie en kenniscentrum voor de internationale watersector. De organisatie eert leden met de Honorary Membership Award als erkenning voor buitengewone en aanhoudende bijdragen aan de watersector en de associatie. De awards werden vorige week uitgereikt op het Digital World Water Congress.

Van Loosdrecht, winnaar van belangrijke prijzen als de Stockholm Water Prize, de Singapore 'Lee Kuan Yew' Water Prize en de IWA Global Water Award, heeft, aldus de motivatie van IWA, zijn sporen verdiend in afvalwaterbehandeling en de ontwikkeling van innovatieve terugwinningsprocessen. Hij zet zich bovendien al meer dan 30 jaar voor IWA met bijdragen aan conferenties, voorts maakt hij deel uit van de IWA Strategic Council en is hij voorzitter geweest van diverse Specialist Groups.

Jiri Wanner 180 vk Jiri WannerWanner heeft belangrijke bijdragen geleverd op het gebied van rioolwaterzuivering. Hij heeft zich gedurende zijn hele carrière beziggehouden met biologische afvalwaterbehandeling op verschillende gebieden, van de microbiologie van actief slib tot het ontwerp en de exploitatie van grote afvalwaterzuiveringsinstallaties. Voor de IWA zet hij zich al meer dan 35 jaar in.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.