Henk Ovink is aangesteld als voorzitter van een team van experts dat Vlaanderen beter moet voorbereiden op uitzonderlijke regenval.

Henk Ovink 180 vk 2 Henk OvinkHet expertteam is ingesteld door de Vlaamse overheid. Aanleiding vormde de enorme wateroverlast afgelopen zomer in Wallonië, waarbij 41 mensen om het leven kwamen. De Vlaamse regering heeft geanalyseerd wat de gevolgen van extreme regenval in Vlaanderen kunnen zijn en komt tot de conclusie dat een periode met overvloedige regenval 2 miljard euro schade kan veroorzaken en tot 100.000 mensen kan treffen.

Een expertteam onder voorzitterschap van de Nederlandse watergezant Ovink moet nu gaan bekijken hoe Vlaanderen zich beter kan voorbereiden op uitzonderlijke regenval.

Tegen de Vlaamse omroep VRT zegt Ovink onder meer: "De extremen worden extremer. We moeten Vlaanderen klaarmaken voor de toekomst. Niet alleen ons voorbereiden op extreme regen, maar ook op extreme droogte en inzetten op kustveiligheid. (...) We moeten weer meer naar het natuurlijke systeem zoals het was. We moeten rivieren weer meer ruimte geven, dan zijn er ook minder dijken nodig."

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.