0
0
0
s2sdefault

Hein Pieper heeft afscheid genomen als bestuurslid van de Unie van Waterschappen. Zijn termijn zit erop.

Hein Pieper 180 vk Hein PieperPieper was 6 jaar vice-voorzitter en had als bestuurder van de UvW veel aandacht voor internationale onderwerpen (Blue Deal, Dutch Water Authorities, Bureau Brussel), memoreert de Unie bij zijn afscheid. Zo was hij initiatiefnemer van de Blue Deal, het programma waarmee de 21 waterschappen 20 miljoen mensen wereldwijd toegang willen geven tot voldoende, schoon en veilig water.

Ook had Pieper veel aandacht voor innovatie. Hij was jarenlang het gezicht van de Waterinnovatieprijs. Tevens was hij lid van de EU Mission Board voor klimaatadaptatie en maatschappelijke transformatie en is hij recent benoemd tot voorzitter van de European Union of Water Management Associatons (EUWMA).

Pieper gaat verder als dijkgraaf van waterschap Rijn en IJssel. Over zijn opvolging in het bestuur moet de ledenvergadering van de UvW in december een besluit nemen. Dat geldt eveneens voor de vervanging van Hetty Klavers en Toine Poppelaars, die binnenkort ook vertrekken als bestuurslid van de Unie van Waterschappen.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.