0
0
0
s2sdefault

Hein Pieper is benoemd tot president van de European Union of Water Management Associations (EUWMA). De organisatie heeft als doel om expertise op het gebied van waterbeheer in Europa te delen.

Hein Pieper 180 vk Hein PieperEUWMA is de Europese afvaardiging van nationale koepelorganisaties voor lokaal en regionaal waterbeheer en bestaat uit leden van 10 Europese lidstaten. Pieper, dijkgraaf van waterschap Rijn en IJssel en vicevoorzitter van de Unie van Waterschappen, is 6 september benoemd tot voorzitter.

Lokaal- en regionaalwaterbeheer spelen een cruciale rol in de transitie naar een klimaatrobuust watersysteem, aldus Pieper. “Om schade en overlast door weersextremen zoveel mogelijk te beperken kunnen we niet blijven doen wat we doen. We moeten onze samenleving en economie op een andere manier gaan vormgeven.” Daarbij is het belangrijk dat Europese landen onderling een leergemeenschap faciliteren waarin kennis en ervaringen worden uitgewisseld, aldus de nieuwe EUWMA-voorzitter.

Pieper werd eerder al geselecteerd als expert voor de Horizon Mission Board over klimaatverandering en sociale transformatie. De Europese Commissie heeft de Horizon Europe opgericht als het Europese onderzoeks- en innovatieprogramma voor de periode van 2021 t/m 2027. Voor het programma heeft de Commissie 100 miljard euro beschikbaar gesteld.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.