0
0
0
s2smodern

PERSONALIA - Piet Hein Daverveldt is geïnstalleerd als nieuwe dijkgraaf van Delfland. Daverveldt is de opvolger van Michiel van Haersma Buma, die vorige week afscheid nam.

 

daverveldt 180 vkPiet Hein DaverveldtPiet-Hein Daverveldt was vice-president Technical Management bij de International Organisation for Standardisation ISO. Daarvoor heeft hij gewerkt als algemeen directeur van het Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut NEN en in diverse senior managementfuncties bij Shell.

In de speciale vergadering waarin Daverveldt werd beëdigd door Commissaris van de Koning Jaap Smit, zei de nieuwe dijkgraaf te geloven ‘in de kracht van het verhaal’. “En bij Delfland hebben we een goed verhaal te vertellen. De watersector is in beweging, we kunnen én mogen nooit zelfgenoegzaam zijn op waterveiligheid. Water symboliseert cohesie en flexibiliteit, precies wat we nodig hebben om gezamenlijke doelstellingen te realiseren.”

De vertrouwenscommissie van Delfland omschrijft Daverveldt als een verfrissende en innovatieve verbinder met een uitstekend gevoel voor bestuurlijke processen. De nieuwe dijkgraaf zegt in een reactie dat de komende periode vooral in het teken staat van kennis maken. “Met de kerntaken van het waterschap en de bestuurlijke omgeving waarin ik ga opereren.”

De ‘bestuurlijke omgeving’ zou Daverveldt nog weleens voor problemen kunnen stellen, want daar schort het nodige aan, aldus de vertrekkende Van Haersma Buma.

Bij zijn afscheid was de dijkgraaf, die ruim tien jaar aan het roer stond van het Hoogheemraadschap, kritisch over het bestuur, zo bleek uit een brief aan de fractievoorzitters, die naar de media is gelekt. De wil om samen te werken in het bestuur ontbreekt, aldus Van Haersma Buma, met als gevolg dat het waterschap verkokerd is wat volgens de vertrekkende bestuurder een verlammend effect heeft op de organisatie. Vanuit Delfland kwam tot dusverre geen reactie op de kritiek.

Van Haersma Buma blijft na zijn vertrek bij Delfland actief in de waterwereld, hij is onder meer voorzitter van Allied Waters en VPDelta.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.