0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

PERSONALIA - Alexander Hendriks heeft de Jaap van der Graaf-prijs gewonnen. Hendriks schreef het beste Engelstalige artikel over de stedelijke watercyclus. De prijs is uitgereikt tijdens de 70e Vakantiecursus van de afdeling Watermanagement van de TU Delft.

Alexander HendrikskopieDe jury beoordeelde in totaal 28 artikelen, waarvan het niveau, zo werd gesteld, hoog was. Het winnende artikel van Alexander Hendriks is gepubliceerd in het blad Biotechnology Advances en is getiteld ‘Growth media in anaerobic fermentative processes: The underestimated potential of thermophilic fermentation and anaerobic digestion’.

Hendriks, die na zijn afgeronde studie Envoronmental Technology aan Wageningen UR onder meer zes jaar werkte voor Royal HaskoningDHV, begon in 2013 aan zijn promotieonderzoek aan de TU Delft.

Het artikel van Hendriks over het fermenteren en vergisten van organische afval(water)stromen werd gekozen als winnaar, omdat hij op basis van een literatuurstudie goed duidelijk maakt hoe de afwezigheid van trace-elements (vitaminen en mineralen) de dagelijkse praktijk van vergisting van afvalwater ernstig kan verstoren, aldus de jury. Ze heeft bij de beoordeling vooral gelet op vijf criteria: maatschappelijke bijdrage, innovatie, toepasbaarheid op korte/middellange termijn, wetenschap en taal.

De Jaap van der Graaf-prijs is op initiatief van ingenieurs- en adviesbureau Witteveen+Bos ingesteld in 2009 toen Van der Graaf terugtrad als hoogleraar in de Behandeling van Afvalwater aan de TU Delft. Jaap van der Graaf was van 1988 tot 2003 algemeen directeur van het ingenieursbureau uit Deventer. De prijs wordt jaarlijks toegekend en bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en een glasobject.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het