In H2O nummer 10 van november 2022 staat op blz 25 onder ‘hoogstandje‘ een aardige bijdrage over gebruik van effluent, meer specifiek in akkerbouw voor de teelt van gewassen als aardappel en uien, maar ook in de fruitteelt voor groei van peren.

Johan Raap 180 vk kleur Johan RaapHelaas maakt dit artikel geen onderscheid tussen rioolwater effluent of bedrijfswater effluent. Deze nuancering is heel belangrijk, en bij bedrijfswater effluent nog veel meer.

Inderdaad haalden boeren in de droge zomer van dit jaar in Zeeland effluentwater op, maar dat was - zover ik weet - bedrijfswater effluent na zuivering bij een groentenverwerker Coroos te Kapelle.

Ik hoop dat iedereen zich kan voorstellen dat dit water naar landbouw toch fors minder verdacht is dan rioolwater effluent. Het lijkt mij wezenlijk deze nuancering in het vervolg goed te maken.

Johan Raap, lid algemeen bestuur Waterschap Aa en Maas

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

h2ologoprimair    PODIUM

Podium is een platform voor opinies, blogs, het redactioneel en door waterprofessionals geschreven artikelen. Deze bijdragen (UITGELICHT) zijn voor rekening van de auteurs.
H2O heeft voor Uitgelicht geen bemoeienis met de inhoud, behoudens de beoordeling of de bijdrage in aanmerking komt voor plaatsing. De artikelen mogen geen commerciële grondslag hebben.

(advertentie)
Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!