WATERBLOG - Op een internationaal congres als op de AIWW komen de perspectieven vanuit verschillende landen bij elkaar. Zoiets verruimt je blik uitstekend. Tegelijkertijd zijn mijn verwachtingen toch weer niet zo hooggespannen. Eigenlijk denk ik dat er een discrepantie is tussen wat ik hoop te horen en wat ik verwacht te krijgen.

door Eilard Jacobs

Eilard JacobsEilard JacobsMijn hoop is dat we meer zicht krijgen op de grote watervraagstukken, die overal ter wereld spelen. En dan bedoel ik niet de wereldwijde gevolgen van de klimaatverandering, maar meer de lokale en regionale vraagstukken die daaruit voortkomen. Vooral in gebieden waar naast watervraagstukken ook belangrijke bevolkingsvraagstukken spelen is de uitdaging groot. 

Eigenlijk hoop ik zelfs een enkele keer een tipje van de sluier opgelicht te krijgen van het werkelijke (water)probleem. Dan zal waarschijnlijk blijken dat het water of de techniek niet zozeer het probleem is maar macht, zeggenschap en natuurlijk geld. Het mooiste is natuurlijk dat bij de watervraagstukken die naar voren komen ook hoopvolle oplossingen worden geboden.

Het échte probleem
Mijn verwachting sluit helaas niet aan bij mijn hoop. Ik verwacht prachtige presentaties van prachtige oplossingen, waarbij echter niet geheel duidelijk wordt hoe die bijdragen aan de oplossing van het échte probleem is.

Ik verwacht ook veel oplossingen die nog slechts op papier bestaan en waarvan je pas iets zinnigs kan zeggen als ze ook in de praktijk zijn toegepast. Gelukkig verwacht ik wel veel goede wil en bereidheid om samen aan de slag te gaan in gebieden waar het allemaal nog veel meer nodig is dan in ons eigen waterige landje.

Tenslotte hoop en verwacht ik wel een goed beeld te krijgen van de vooruitgang van kennis en kunde in de waterwereld.

 

Eilard Jacobs blogt op H2O

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

h2ologoprimair    PODIUM

Podium is een platform voor opinies, blogs, het redactioneel en door waterprofessionals geschreven artikelen. Deze bijdragen (UITGELICHT) zijn voor rekening van de auteurs.
H2O heeft voor Uitgelicht geen bemoeienis met de inhoud, behoudens de beoordeling of de bijdrage in aanmerking komt voor plaatsing. De artikelen mogen geen commerciële grondslag hebben.

(advertentie)
Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!