h2ologoprimair


knw uitgever h2o

H2O nieuws

Waterkwaliteit: gaat het te traag?

Waterkwaliteit: gaat het te traag?

door Eilard Jacobs

WATERBLOG - De waterkwaliteit in Nederland gaat vooruit, zeker, maar gaat de vooruitgang snel genoeg? En hoe omvangrijk is het vraagstuk eigenlijk? Terwijl de bekende waterkwaliteitsproblemen maar mondjesmaat afnemen ontstaan er nieuwe door andere stoffen. En hoe ernstig zijn die ‘nieuwe’ waterkwaliteitsproblemen nu eigenlijk?

Lees verder

Waternetwerk

Water wordt digitaal

door Eilard Jacobs

WATERBLOG - “De digitale revolutie gaat het werk van de waterprofessional drastisch veranderen”. Dat was de boodschap van het KNW najaarscongres. Dat er steeds meer mogelijk is dankzij digitale data en technieken, dat is wel duidelijk. Dat je daarvoor mensen nodig hebt die er mee om kunnen gaan ook.

Lees verder

Waternetwerk

Watercampagne op bezoek bij Water? Ja, Natuurlijk

door Eelco Koolhaas

WATERBLOG - Gisteren trok de community-karavaan weer verder, rond ‘Water als stemmentrekker’. Ditmaal waren we in Houten, op uitnodiging van de fractie 'Water Natuurlijk-HDSR', met hun AB-leden en daarnaast twee wethouders van Stichtse Vecht en Nieuwegein als gast.

Lees verder

Waternetwerk

AIWW: alles is mogelijk, als je maar betaalt (en daar begint het probleem)

door Eilard Jacobs

WATERBLOG - “Overheid, bedrijfsleven, de kennissector en andere maatschappelijke actoren van over de wereld bij elkaar brengen om samen te werken aan het bereiken van de millennium doelen door efficiënter om te gaan met bronnen, veerkracht te ontwikkelen voor klimaatverandering en sluiten van kringlopen”. Het is een hoog gegrepen opgave die de Amsterdam International Water Week (AIWW) zich stelt. Dat lukt natuurlijk nooit allemaal in een paar congresdagen en wat evenementen daaromheen.

Lees verder

Waternetwerk

Mitigatie is ook adaptatie

door Joost Buntsma

WATERBLOG - De gezamenlijke investeringsagenda ‘Naar een duurzaam Nederland’ van het IPO, de VNG en de Unie van Waterschappen moet een impuls geven aan de energietransitie, klimaatadaptatie en de circulaire economie. Zo op het eerste gezicht lijken dat drie tamelijk los van elkaar staande maatschappelijke opgaven.

Lees verder

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het