h2ologoprimair


knw uitgever h2o

Personalia


Hans Oosters in de race voor titel Beste Lokale Bestuurder

Hans Oosters, dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en voorzitter van de Unie van Waterschappen, is een van de genomineerden voor de titel Beste Lokale Bestuurder van 2017. 

De verkiezing is een initiatief van het blad Binnenlands Bestuur. Voor de titel Beste Bestuurder 2017 zijn verder drie burgemeesters, vier wethouders en twee Commissarissen van de Koning in de race. De bekendmaking van de Beste Lokale Bestuurder van het Jaar is op 18 januari tijdens het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement Kompas 2018 in het Provinciehuis van Brabant.

Oosters weet de gevolgen van de klimaatverandering in heldere en eenvoudige taal over het voetlicht te brengen en zet klimaatbeleid om in een concreet pakket van maatregelen, schrijft Binnenlands Bestuur in de motivatie voor de nominatie. "Hij wordt beschreven als iemand die binnen de organisatie van hoog tot laag communiceert, belangstelling toont, meeleeft en meevoelt. Als voorzitter laat hij voldoende ruime voor opvattingen maar weet hij ook snel tot de kern van een onderwerp te komen, daarbij geholpen door zijn grondige waterschapskennis."

Lees hier het overzicht van de tien genomineerden.

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het