secundair logo knw 1

Afgelopen donderdag ging het dijkwerkerspanel van start. Dit is een initiatief van het Hoogwaterbeschermingsprogramma om de kennis van alle professionals in de dijkbouw te bundelen.

Alle professionals in de dijkbouw, zowel werkzaam bij de overheid, kennisinstellingen, advies- en ingenieursbureaus als bouw- en aannemersbedrijven, worden uitgenodigd mee te denken met het Hoogwaterbeschermingsprogramma, een samenwerkingsverband van Rijk en waterschappen.

"Vanuit ons eigen adressenbestand hebben we nu 2200 kandidaten aangeschreven, maar we willen het zo breed mogelijk uitzetten: van de mensen die de plannen maken tot de mensen die ze uitvoeren" zegt Erik Kraaij, directeur van het Hoogwaterbeschermingsprogramma.

De komende decennia wordt 50 kilometer dijk per jaar versterkt. Daarvoor wordt 400 miljoen euro per jaar uitgetrokken. "Dit wordt een project van ongekende omvang. Daar hebben we de hulp en input van alle dijkprofessionals in Nederland hard voor nodig. Ook van de dijkprofessionals van de toekomst overigens, daarom is deelname aan het panel ook mogelijk voor studenten in de laatste fase van hun studie" vertelt Kraaij.

Via het panel, een dijkwerkerscommunity zoals Kraaij het noemt, wordt input verzameld over de tools en kennis waar de sector behoefte aan heeft. "We vragen het panel twee keer per jaar om een vragenlijst, de dijkwerkersmonitor, in te vullen. Zo willen we in beeld brengen welke vragen er leven, tegen welke problemen dijkprofessionals aanlopen en wat wij kunnen doen om die problemen weg te nemen."

Op 23 mei, tijdens de Dijkwerkersdag, worden de uitkomsten van de eerste dijkwerkersmonitor gepresenteerd.

U kunt zich hier inschrijven om mee te doen met het dijkwerkerspanel.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.