secundair logo knw 1

Een kleine vijftig bedrijven maken kans op een van de twee  innovatieprijzen van 15.000 euro die het waterschap Limburg ter beschikking stelt voor innovatieve oplossingen tegen wateroverlast, droogte of hittestress. De bedrijven kunnen hun voorstellen pitchen tijdens het symposium ‘Hitte zonder stress’ op 24 oktober.

Limburg werd in het voorjaar getroffen door veel wateroverlast en in de maanden daarna geconfronteerd met heftige droogte. “Water en klimaat zijn urgente onderwerpen,” zegt Cindy Reijnders van waterschap Limburg dan ook. “We hebben nieuwe en slimme oplossingen nodig om de problemen het hoofd te kunnen bieden. Daarom organiseren we als waterschap een bedrijveninspiratiemarkt en hebben we twee innovatieprijzen van € 15.000 uitgeloofd voor bedrijven en start-ups met innovatieve oplossingen. Het onderwerp leeft, dat laat het grote aantal inzendingen ook wel zien”

Uit de bijna vijftig aanmeldingen worden drie inzendingen geselecteerd, die in aanmerking komen voor de juryprijs. Tijdens het symposium wordt een bedrijveninspiratiemarkt georganiseerd waar bedrijven de gelegenheid krijgen om hun ideeën te pitchen voor het aanwezige publiek. De aanwezige bezoekers mogen vervolgens stemmen voor de publieksprijs.

De gewonnen geldprijzen dienen te worden ingezet voor een pilot met de innovatie in samenwerking met Waterschap Limburg. “Als waterschap willen we inspirator en verbinder zijn. We willen gemeenten, die maatregelen moeten nemen tegen wateroverlast, droogte en hittestress, in contact brengen met ondernemers, die creatieve oplossingen hebben.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.