secundair logo knw 1

Foto Fred Ernst

Annemieke Nijhof treedt terug als ceo van de Tauw Group. Ze wordt op 1 november opgevolgd door een tweehoofdige directie, bestaande uit Henrike Branderhorst en Ralph van Roessel. Eerstgenoemde wordt directievoorzitter.

Annemieke Nijhof heeft Tauw gedurende zeven jaar geleid. Ze heeft het advies- en ingenieursbureau uit Deventer uitgebouwd tot een organisatie van internationale omvang. Daarbij heeft ze Tauw in de afgelopen zeven jaar in een financieel stabiele situatie gebracht. Bij haar aantreden in 2012 leed het bedrijf forse verliezen. "Er is toen hard ingegrepen", zei Nijhof vorig jaar tegen het Financieele Dagblad in een toelichting op de jaarcijfers van 2016, die er aanmerkelijk beter uitzagen. 

Betere balans
Nijhof vindt het nu tijd voor een nieuwe leiding, licht Tauw toe. “Ze heeft met veel passie en toewijding in de afgelopen zeven jaar Tauw geleid als ceo. Nu wil ze meer tijd voor haar privéleven, een betere balans tussen werk en privé. Daarnaast vindt ze het een goed moment dat anderen het overnemen”, aldus een woordvoerster. 

Nijhof blijft werkzaam bij het advies- en ingenieursbureau. Ze zal zich gaan bezighouden met bijzondere vragen van klanten zoals mediation en complexe bestuurlijke vraagstukken, aldus de woordvoerster. “Dat doet ze nu ook al, maar dat kan dan straks zonder het werk van de ceo erbij.” 

Tauw nieuwe directie 600

Haar opvolgers Henrike Branderhorst en Ralph van Roessel (zie foto) komen beiden uit het bedrijf. Dat gekozen wordt voor een tweehoofdige leiding past bij de participatieve opzet van het advies - en ingenieursbureau, licht de woordvoerster desgevraagd toe. Nijhof heeft, zo zei ze vorig jaar december in een interview met H2O, het ‘participatieve leiderschap’ geïntroduceerd bij Tauw. Binnen het bedrijf worden medewerkers betrokken bij het nemen van beslissingen. 

Ander voordeel van een tweehoofdige leiding is dat de lijnen naar de leiding kort kunnen blijven in het bedrijf met de huidige omvang, zo is de uitleg. De twee nieuwe directieleden moeten nog komen tot een portefeuilleverdeling, maar al wel staat vast dat Branderhorst als voorzitter van de directie aan de slag gaat.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

wat een briljante toepassing: nu nog de vraag hoe specifiek die taal is of kan worden...
Voor mij is het onbegrijpelijk dat de leiding van deze bedrijven niet zou begrijpen wat ze doen. Is het dan toch onkunde of wentelen ze de kosten gemakkelijk af op de overheid?
Breng het toezicht op alle lozende bedrijven terug onder het gezag van de waterdiensten als Rijkswaterstaat en de Waterschappen. Daar zit de expertise op dit gebied. We staan met de waterparagraaf voor een enorme opgave, en de uitdaging is beter op zijn plaats bij de waterdiensten.
@Fred SandersIk denk dat wetenschappers te veel willen onderzoeken om hun studenten lesstof te verschaffen en moet daarbij steeds denken aan de Eierlandse dam en prof. Marcel Stive. 25 jaar geleden wist hij al dat er vóór en áchter deze 850 meter lange strekdam begrijpelijke stromingsproblemen waren, die stromingsreacties zijn er nu nog. kustverdediging.nl 
@JacobsTja, wat zal ik zeggen, ik mis in Jos zijn verhaal over de de grote hoeveelheid Escherichia coli bacterie die in het grondwater zit, zelf al op meer dan 30 meter diepte, en ook mis ik de hoeveelheid ijzer en mangaan die in het grondwater zit, en dit alles kost veel om het eruit te halen, tot op heden wordt mijn grondwater afgekeurd en dat al tot 4 keer toe.
Dus, bezint eer gij begint, en complexe filter systemen zijn nu niet bepaald goedkoop in aanschaf maar vragen ook onderhoud. En laten we het een hebben over die andere stofjes, zoals medicijnen, ook deze dringen diep door in de grond, en deze zijn niet zo gemakkelijk eruit te halen, persoonlijk ben ik niet zo blij met een chemokeur van een ander... Mvg John