h2ologoprimair


knw uitgever h2o

H2O nieuws

Nominaties WIS-award

Tien innovaties nog in de race voor WIS-award

De tien nominaties voor de Water Alliance Innovation Stimulation Award 2018 zijn bekend. Deze prijs is bedoeld om innovatieve producten van watertechnologiebedrijven voor het internationale voetlicht te brengen. De jury kiest de winnaar op 26 september.

Welk bedrijf er met de Water Alliance Innovation Stimulation Award (WIS-award) vandoor gaat, wordt duidelijk tijdens de European Water Technology Week in Leeuwarden. De finale is op woensdag 26 september. De genomineerden hebben bij de voorronde twee dagen eerder al hun innovatie op het gebied van watertechnologie gepresenteerd aan een internationaal publiek. De winnaar krijgt behalve een beeldje een marketing- en PR-pakket ter waarde van tienduizend euro.

De jury onder leiding van professor Cees Buisman let er niet alleen op hoe vernieuwend een product is, maar ook wat de marktkansen zijn. In 2017 werd de WIS-Award gewonnen door Wafilin Systems. Dit bedrijf heeft een techniek ontwikkeld, waarmee boeren zelf goedkoop melk kunnen indikken met behulp van membraantechnologie.

De nominaties
In november 2017 werd de inschrijving voor dit jaar geopend. Organisator Water Alliance maakte vandaag de tien genomineerde watertechnologiebedrijven bekend:

  • Bronwater Zuivering Nederland met De erfafspoelwater zuivering. Hiermee kan regenwater dat op de verharde bodem van een bedrijfsterrein valt, zo worden gereinigd dat het water direct inzetbaar is bij de bedrijfsprocessen.
  • CirTec met de CRESCENDO. De innovatieve verdamper zuivert – met een lage CO2-uitstoot - allerlei vloeistoffen waaronder water.
  • FORU-Solution met de FORU 70. De ronde en boei-vormige ‘skimmer’ kan op een efficiënte manier olie van het zeeoppervlak halen
  • Hydraloop International met Hydraloop. Het innovatieve in-huis waterrecyclingsysteem zorgt voor de opvang, reiniging en desinfectering van douche-, bad- en wasmachinewater.
  • Mijn Waterfabriek met de Drop2Drink-unit. Het zuiveringssysteem maakt zowel onbetrouwbaar drinkwater als regenwater microbiologisch veilig en daarmee geschikt voor consumptie.
  • Royal Eijkelkamp met Water Access Point (WAP). Met dit fraudebestendige systeem kan in afgelegen, rurale gebieden veilig drinkwater worden geleverd zonder aansluiting op het waterleidingnet.
  • SEMiLLA Sanitation Hub met een systeem voor het zuiveren van menselijk afvalwater. Hiermee ontstaat compost dat kan worden gebruikt bij het telen van groente.
  • SenZ2 met de Wireless Level Radar. Met behulp van ingenieuze radartechniek kan op afstand eenvoudig waterstanden worden gemeten en ook de kwaliteit van water en vloeistoffen worden gemonitord.
  • SolteQ Energy met de FreshWaterMill. De hydraulische windmolen zet windenergie om in hoge druk, waarmee een ontziltingseenheid wordt aangedreven. Dit proces wekt energie op en produceert schoon water.
  • WLN met de Snelle detectie fecale verontreiniging food quality water. Met deze moleculaire techniek (DNA en RNA) kunnen onder meer drinkwater- en foodbedrijven in zeer korte tijd water testen op de aanwezigheid van ongewenste bacteriën.

Meer informatie

Water Alliance over nominaties

Bericht over opening van inschrijving

Bericht over prijsuitreiking 2017

 

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het