h2ologoprimair


knw uitgever h2o

H2O nieuws


Pijpfitters Waterbedrijf Groningen wereldkampioen

De pijpfitters van het Waterbedrijf Groningen zijn in Las Vegas wereldkampioen geworden. Het team bestaande uit coach Paul Knot, fitter Dennis Smit en de boorders Richard Koopmans en Harry Boels, was overall de beste in drie categorieën.

Bij de mannen hadden 26 teams zich ingeschreven, waaronder de kampioen van vorig jaar SADM Apodaca, Monterrey uit Mexico. Het team van Waterbedrijf Groningen dat vorig jaar Nederlands kampioen werd, hield de Nederlandse eer hoog bij de Pipe Tapping Contest in the Mandalay Bay Convention Center in Las Vegas. 

De fitterijwedstijden werden gehouden tijdens de jaarlijkse Conference and Exposition van de American Water Works Association, een evenement dat naar schatting door zo’n 12.000 waterprofessionals wordt bezocht. 

Spannend
De strijd was spannend. Er werd gestreden in drie competities, met het Engelse, Amerikaanse en Nederlandse systeem. Na de eerste ronde stonden de Groningers tweede. In de ronde met het Nederlandse systeem, stelde het team van Waterbedrijf Groningen de titel zeker, na een fout door de Mexicanen.  

Het Groningse team had zich terdege voorbereid op de WK met zes uur training per week. “Groningen heeft eerder een titel gehaald, maar dat team heeft nu de kennis en energie overgedragen aan deze nieuwe generatie,” zegt teamleider Margriet de Vries. Ze is de koning te rijk. “Het is mijn eerste jaar als voorzitter van de fitterijwedstijden en een mooiere start kan ik me niet wensen met een team van het bedrijf waar je werkt dat direct alles wint.” 

Het team van Waterbedrijf Groningen doet vandaag nog mee aan de Nationals, een strijd met 24 Amerikaanse teams. 

Fitterij Grongen Las Vegas 600

Op de foto vlnr: Marco Borhem (KNW/Waternet), Harry Boels, Dennis Smit, Paul Knot en Richard Koopmans (Waterbedrijf Groningen), Jan Kamminga (KNW/Waternet)

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het