secundair logo knw 1

Foto Vitens

Met de opening van een pop-up waterwinkel in Utrecht heeft waterbedrijf Vitens gisteren het startsein gegeven van de campagne ‘Water uit Lokale Bron’. De waterwinkel in Utrecht werd geopend door programmamaker Floortje Dessing en directievoorzitter Jelle Hannema van Vitens.

De campagne van Vitens gaat meerdere jaren duren. Er verschijnen pop-up waterwinkels in Utrecht, Arnhem, Zwolle en Leeuwarden. Daar kunnen klanten verschillende kraanwaters proeven en karaffen kopen met daarop het unieke verhaal van hun kraanwater, aldus Vitens.

Het waterbedrijf wil met de campagne klanten bewuster maken van de oorsprong van hun eigen kraanwater. Twee derde van de Nederlanders heeft geen idee uit welke waterbron hun kraanwater komt, stelt Vitens. Het waterbedrijf baseert zich daarbij op een onderzoek dat marktonderzoeksbureau Motivaction in opdracht van Vitens hield onder 2.100 Nederlanders. Volgens de peiling is, aldus Vitens, 91 procent van de Nederlanders het eens met de stelling dat drinkwaterbronnen beter beschermd moeten worden.

Met de campagne wil Vitens duidelijk maken dat kraanwater een duurzame en gezonde keuze is, want veel goedkoper en minder milieubelastend dan flessenwater, maar dat de bronnen waaruit het lokale water wordt gewonnen, kwetsbaar zijn en beschermd moeten worden voor de toekomst.

“We draaien onze kraan open en er is schoon water. Het is best bijzonder dat wij dat hier in Nederland zo goed voor elkaar hebben", zei Jelle Hannema volgens het Utrechts Nieuwsblad bij de opening van de eerste pop-up waterwinkel in Utrecht. Floortje Dessing vertelde dat ze net terug is uit Kaapstad, de stad in Zuid-Afrika die kampt met een grote watercrisis. Ze zei: “Mensen mogen daar maar 50 liter water per dag gebruiken. Dat lijkt veel, maar met één minuut douchen verbruik je al zo'n tien liter." 

Op www.vitens.nl/wateruitlokalebron kunnen klanten van Vitens meer informatie krijgen over de eigen drinkwaterbron.

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

wat een briljante toepassing: nu nog de vraag hoe specifiek die taal is of kan worden...
Voor mij is het onbegrijpelijk dat de leiding van deze bedrijven niet zou begrijpen wat ze doen. Is het dan toch onkunde of wentelen ze de kosten gemakkelijk af op de overheid?
Breng het toezicht op alle lozende bedrijven terug onder het gezag van de waterdiensten als Rijkswaterstaat en de Waterschappen. Daar zit de expertise op dit gebied. We staan met de waterparagraaf voor een enorme opgave, en de uitdaging is beter op zijn plaats bij de waterdiensten.
@Fred SandersIk denk dat wetenschappers te veel willen onderzoeken om hun studenten lesstof te verschaffen en moet daarbij steeds denken aan de Eierlandse dam en prof. Marcel Stive. 25 jaar geleden wist hij al dat er vóór en áchter deze 850 meter lange strekdam begrijpelijke stromingsproblemen waren, die stromingsreacties zijn er nu nog. kustverdediging.nl 
@JacobsTja, wat zal ik zeggen, ik mis in Jos zijn verhaal over de de grote hoeveelheid Escherichia coli bacterie die in het grondwater zit, zelf al op meer dan 30 meter diepte, en ook mis ik de hoeveelheid ijzer en mangaan die in het grondwater zit, en dit alles kost veel om het eruit te halen, tot op heden wordt mijn grondwater afgekeurd en dat al tot 4 keer toe.
Dus, bezint eer gij begint, en complexe filter systemen zijn nu niet bepaald goedkoop in aanschaf maar vragen ook onderhoud. En laten we het een hebben over die andere stofjes, zoals medicijnen, ook deze dringen diep door in de grond, en deze zijn niet zo gemakkelijk eruit te halen, persoonlijk ben ik niet zo blij met een chemokeur van een ander... Mvg John