secundair logo knw 1

De provincie Flevoland verdubbelt het plafond voor een watersubsidieregeling gericht op de landbouw. Hiervoor is nu twee miljoen euro beschikbaar. De provincie kan met dit bedrag alle goede projectideeën honoreren.

De verhoging van het subsidieplafond geldt voor de maatregel Niet-productieve investeringen water. Deze regeling is bedoeld voor investeringen in de agrarische sector. Er kwamen in het najaar van 2017 35 subsidieaanvragen binnen en dat was ver boven verwachting. Het grootste deel van de aanvragen bleek te voldoen aan de criteria.

Het totaalbedrag van de aanvragen overschreed ruimschoots het aanvankelijke subsidieplafond van een miljoen euro. Daardoor dreigden goede maar wat lager scorende projectideeën buiten de boot te vallen. Om dat te voorkomen heeft het provinciebestuur van Flevoland besloten om het plafond te verhogen naar twee miljoen euro. Zo kunnen alle geschikte aanvragen worden toegekend. Voor een project is minimaal twintigduizend euro beschikbaar.

De subsidieregeling maakt deel uit van het Europese plattelandsontwikkelingsprogramma POP3. Met de regeling stimuleert Flevoland dat bedrijven investeren in het watersysteem voor de landbouw-, water- en klimaatdoelen. De voorwaarde is dat een aanvraag een directe link met de landbouw heeft, maar niet leidt tot een stijging van de waarde of rentabiliteit van een bedrijf. Ook moet een investering een bewezen direct of indirect effect op de waterkwaliteit hebben. Denk bijvoorbeeld aan maatregelen om erfafspoeling te verminderen die verder gaan dan wettelijk verplicht is.

Lees meer over de watersubsidiegeling in Flevoland

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

wat een briljante toepassing: nu nog de vraag hoe specifiek die taal is of kan worden...
Voor mij is het onbegrijpelijk dat de leiding van deze bedrijven niet zou begrijpen wat ze doen. Is het dan toch onkunde of wentelen ze de kosten gemakkelijk af op de overheid?
Breng het toezicht op alle lozende bedrijven terug onder het gezag van de waterdiensten als Rijkswaterstaat en de Waterschappen. Daar zit de expertise op dit gebied. We staan met de waterparagraaf voor een enorme opgave, en de uitdaging is beter op zijn plaats bij de waterdiensten.
@Fred SandersIk denk dat wetenschappers te veel willen onderzoeken om hun studenten lesstof te verschaffen en moet daarbij steeds denken aan de Eierlandse dam en prof. Marcel Stive. 25 jaar geleden wist hij al dat er vóór en áchter deze 850 meter lange strekdam begrijpelijke stromingsproblemen waren, die stromingsreacties zijn er nu nog. kustverdediging.nl 
@JacobsTja, wat zal ik zeggen, ik mis in Jos zijn verhaal over de de grote hoeveelheid Escherichia coli bacterie die in het grondwater zit, zelf al op meer dan 30 meter diepte, en ook mis ik de hoeveelheid ijzer en mangaan die in het grondwater zit, en dit alles kost veel om het eruit te halen, tot op heden wordt mijn grondwater afgekeurd en dat al tot 4 keer toe.
Dus, bezint eer gij begint, en complexe filter systemen zijn nu niet bepaald goedkoop in aanschaf maar vragen ook onderhoud. En laten we het een hebben over die andere stofjes, zoals medicijnen, ook deze dringen diep door in de grond, en deze zijn niet zo gemakkelijk eruit te halen, persoonlijk ben ik niet zo blij met een chemokeur van een ander... Mvg John