secundair logo knw 1

De Noordzee krijgt een ambassade. Volgens de initiatiefnemers wordt hiermee een stem gegeven aan de dingen, dieren, planten en mensen die een rol spelen in en rond deze zee.

De Ambassade van de Noordzee is een initiatief van de open podiumorganisatie Parlement van de Dingen. De ambassade wordt de komende maanden gebouwd aan de hand van twee onderzoeksvragen: wat is anno nu onze relatie met de Noordzee? Hoe kan deze relatie worden verbeterd, ten gunste van menselijk en niet-menselijk leven en van het leven van toekomstige generaties?

De in de samenleving verzamelde antwoorden vormen de basis voor een pleidooi namens de Noordzee. Dit pleidooi wordt op 29 juni overhandigd aan de Tweede Kamer. Mensen kunnen hiervoor moties met bijvoorbeeld een actiepunt of een wens indienen. De moties worden gebruikt voor - zoals de organisatie het uitdrukt - ‘de gesprekken die gevoerd worden tussen alg, zoutkorrel, olietanker, mens en mossel’. Onder meer tijdens een aantal zittingen in Den Haag die in april plaatsvinden, worden de moties besproken.

Stichting de Noordzee is een van de betrokken partijen bij de ambassade. Directeur Floris van Hest wijst erop dat de regering dit jaar werkt aan een beleidsvisie op de zee voor de periode tot 2030. “Wij willen bijdragen aan de dialoog door zoveel mogelijk stemmen, ideeën en inzichten te laten klinken in het gesprek over de toekomst van de Noordzee.”

Lees meer over de ambassade.

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

wat een briljante toepassing: nu nog de vraag hoe specifiek die taal is of kan worden...
Voor mij is het onbegrijpelijk dat de leiding van deze bedrijven niet zou begrijpen wat ze doen. Is het dan toch onkunde of wentelen ze de kosten gemakkelijk af op de overheid?
Breng het toezicht op alle lozende bedrijven terug onder het gezag van de waterdiensten als Rijkswaterstaat en de Waterschappen. Daar zit de expertise op dit gebied. We staan met de waterparagraaf voor een enorme opgave, en de uitdaging is beter op zijn plaats bij de waterdiensten.
@Fred SandersIk denk dat wetenschappers te veel willen onderzoeken om hun studenten lesstof te verschaffen en moet daarbij steeds denken aan de Eierlandse dam en prof. Marcel Stive. 25 jaar geleden wist hij al dat er vóór en áchter deze 850 meter lange strekdam begrijpelijke stromingsproblemen waren, die stromingsreacties zijn er nu nog. kustverdediging.nl 
@JacobsTja, wat zal ik zeggen, ik mis in Jos zijn verhaal over de de grote hoeveelheid Escherichia coli bacterie die in het grondwater zit, zelf al op meer dan 30 meter diepte, en ook mis ik de hoeveelheid ijzer en mangaan die in het grondwater zit, en dit alles kost veel om het eruit te halen, tot op heden wordt mijn grondwater afgekeurd en dat al tot 4 keer toe.
Dus, bezint eer gij begint, en complexe filter systemen zijn nu niet bepaald goedkoop in aanschaf maar vragen ook onderhoud. En laten we het een hebben over die andere stofjes, zoals medicijnen, ook deze dringen diep door in de grond, en deze zijn niet zo gemakkelijk eruit te halen, persoonlijk ben ik niet zo blij met een chemokeur van een ander... Mvg John