secundair logo knw 1

Up Large BB1

Hij weegt 24 ton. En het vervoer en plaatsing op de beurs was een hels karwei. Maar hij staat. “We willen laten zien dat we ook grote pompen maken,” legt Edwin Machielsen, senior design & marketing engineer van Rodelta uit. De pomp Up Large BB1 op stand K120 is een blikvanger. 

“We hebben er tien van verkocht aan Turkije. Voor irrigatieprojecten. We zijn in onderhandeling met andere landen,” vertelt Machielsen. Hij somt een aantal kenmerken op van de pomp die alle onderstrepen: groot, sterk, robuust.

Het is niet zo vanzelfsprekend dat Rodelta op de beurs staat. Het bedrijf, opgericht in 1946, ging meerdere keren failliet, maar kwam elke keer na een knock-down weer overeind. De laatste keer was in 2015, toen het bedrijf werd het overgenomen door Kirloskar Pompen B.V, een dochterbedrijf van de Indiase onderneming van Kirloskar Brothers International (KBI).

 “Wij bieden producten voor hoogwaterbeheersing, irrigatie, drinkwater, afvalwater, pulp en papier, elektriciteit, chemicaliën, olie en gas en algemene industrieën,” staat er op de website. “Rodelta Pumps International is een Nederlands pompproductiebedrijf dat technologie gedreven en marktgericht is.”

Daarbij is het vizier op het buitenland gericht, zoals Turkije, maar ‘we willen de Nederlandse markt gaan terugpakken’, vertelt Machielsen. Met de expertise van oud medewerkers van Stork die nu de kern van het bedrijf uit Almelo vormen, wil het bedrijf de kwaliteit leveren die daarvoor nodig is.   

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.