h2ologoprimair


knw uitgever h2o

H2O nieuws


'Naast aquabeurs ook vakbeurzen over bodem en lucht'

De Aqua Vakbeurs Nederland, die vandaag is begonnen, wordt volgend jaar breder van opzet. Organisator ENVAQUA denkt erover om naast de waterbeurs in de evenementenhal in Gorinchem nog twee beurzen op poten te zetten. Die krijgen als thema's bodem, lucht en recycling. Dat zegt directeur Frank Buijs van ENVAQUA.

Na marktonderzoek heeft ENVAQUA de ambitie geformuleerd om meer thema’s toe te voegen aan de vakbeurs, passend bij het aandachtsgebied van de brancheorganisatie. ENVAQUA vertegenwoordigt producenten en leveranciers van milieu- en watertechnologie.

Bij de verbreding kijkt de organisatie, zo meldde ze vorig week, naar tien trends: 'klimaatadaptatie, waterkwaliteit, zelfvoorziening in water & energie, circulaire modellen, decentralisatie, economisering van de bodem, herwinning grondstoffen, van sensoriek naar big data, luchtkwaliteit en push naar pull in afval'.

De bredere opzet lijkt nu te worden vormgegeven in aparte beurzen met de thema's bodem, lucht en recyling. "Dat is nu de gedachte," vertelt Buijs. “Ze komen naast de Aqua Vakbeurs, die blijft dan zoals die is.”

Samenwerking
ENVAQUA en Easyfairs hebben de intentie om de samenwerking omtrent de organisatie van de Aqua Vakbeurs Nederland voort te zetten, zo laat Buijs weten. Beide partijen zijn in onderhandeling over verlenging van de samenwerkingsovereenkomst. Deze loopt af. 

De beurs is dit jaar evenals vorig jaar uitverkocht, aldus Buijs. Op de beursvloer staan zo’n driehonderd bedrijven. Volgens Buijs lijkt het erop dat de exposanten meer investeren in hun stands. “Ze worden groter.”

Volgend jaar moeten de standhouders rekening houden met hogere vierkante meter prijs. Deze gaat met vijftien procent omhoog, zo laat Buijs weten. De verhoging geldt niet voor leden van de brancheorganisatie.

Lees hier het artikel Aqua Vakbeurs Nederland krijgt bredere opzet

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het