secundair logo knw 1

Plattegrond in het online platform (afbeelding: Waterschap Limburg)

Waterschap Limburg nodigt inwoners uit mee te denken over waterprojecten in de eigen omgeving. Daartoe lanceerde het vandaag een online platform.

 

"We willen met en voor de inwoners werken aan onze omgeving," zegt Josette Van Wersch, bestuurder van Waterschap Limburg. "We werken allang niet meer zo dat we met kant en klare plannen naar de inwoners toegaan en zeggen: zo gaan we het doen. Door betrokkenen in een vroeg stadium te betrekken bij ons werk, krijgen we meer draagvlak voor de oplossingen die uiteindelijk gekozen worden."

De online tool is een aanvulling op andere methoden, die het waterschap inzet om met de inwoners en andere betrokkenen in contact te komen. "Het is zeker niet bedoeld als vervanging. We blijven bijeenkomsten met belanghebbenden en het publiek organiseren," stelt Van Wersch.

Het platform wordt gevuld met projecten, die het waterschap samen met de omgeving wil uitwerken. Op dit moment staan drie projecten online, die zich richten op klimaatadaptatie en wateroverlast. Inwoners kunnen een profiel aanmaken op het platform en vervolgens eigen knelpunten aangeven of oplossingsrichtingen aandragen. "De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Het begin is dus goed. Binnengekomen ideeën zullen we toetsen op haalbaarheid en op de site kunnen indieners teruglezen met welke ideeën we aan de slag gaan."

Via het online platform kunnen inwoners juist zelf met ideeën komen. "Er komen grote opgaven op ons af, problemen met wateroverlast of juist met droogte. En wij doen graag ons voordeel met de creatieve voorstellen van inwoners. Die kennen hun eigen omgeving immers het beste."

Het online platform van Waterschap Limburg vindt u hier

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.