h2ologoprimair


knw uitgever h2o

  • Home
  • H2O nieuws
  • Molenkamp, Holterman en Clement in mondiale lijst meest invloedrijke watermanagers

H2O nieuws


Molenkamp, Holterman en Clement in mondiale lijst meest invloedrijke watermanagers

Hein Molenkamp, directeur van Water Alliance is doorgedrongen tot de ‘Top 25 Global Water Leaders’ lijst van het Water & Wastewater International (WWI). Molenkamp staat 12e. Hij is niet de enige Nederlander in de lijst. Menno Holterman van Nijhuis Industries staat op plaats 14 en Jonathan Clement, ceo van PWN Technologies, is terug te vinden op plaats 21. 

Molenkamp Holterman Clement liggend

 

 

 WWI is een zogeheten internationaal multi-channel-portaal voor de watertechnologiesector. Het is een onderdeel van mediabedrijf PennWell Corporation, met het hoofdkwartier in Tulsa, Oklahoma (VS). Jaarlijks publiceert WWI een lijst van de 25 meest invloedrijke watermanagers. In 2017 lag de focus op mensen die door hun proactieve houding innovatieve bedrijven verder helpen.

Hein Molenkamp
Over Molenkamp schrijft de jury die de lijst samenstelde: "In 2017 speelde Molenkamp een belangrijke rol in de samenwerking met het Franse watercluster, Pole Eau uit Montpellier, met het doel om de samenwerking tussen de Nederlandse en Franse watermarkten te verbeteren. Hij hielp ook bij de vorming van samenwerkingsverbanden met waterclusters in Daegu, Zuid-Korea, de Water Council in Milwaukee en anderen in de VS en Canada."

Menno Holterman
Holterman wordt genoemd voor zijn bijdrage aan het binnenhalen door Nijhuis Industries van een prestigieus project in Egypte, een installatie met een capaciteit van 60.000 m3 per dag. "Holterman leidde Nuijhuis Industries naar het binnenhalen van het grootste project in zijn geschiedenis om een kant-en-klare afvalwaterzuiveringsinstallatie te leveren voor de South Port Said Industrial Zone in Egypte."

Jonathan Clement
Jonathan Clement heeft, zo stellen de samenstelllers van de lijst vast, als ceo van PWN Technologies, dochteronderneming van drinkwaterbedrijf PWN, een flinke bijdrage geleverd aan de introductie van keramische membraanfiltratie voor communale toepassingen. Daarbij wordt gewezen naar de opening van de Andijk III-fabriek in Nederland die is uitgerust met de CereMac-techniek van PWNT en ook de waterzuiveringsinstallatie voor PUB bij Choa Chu Kang Waterworks (CCKWW) in Singapore waar de PWNT-techniek ook wordt geinstalleerd.

Op de eerste plaats in de lijst van 25 meest invloedrijke watermanagers eindigde Carlos Cosín, CEO van Almar Water Solutions, een Spaans watertechnologiebedrijf, met diverse vestigingen in de wereld.


De hele lijst vind je hier.

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het