secundair logo knw 1

De inschrijving voor de Water Alliance Innovation Stimulation Award 2018 is geopend. Ondernemers in de watertechnologie kunnen een innovatie indienen voor de prijs van 10.000 euro.

De WIS-Award is bedoeld om innovatieve producten voor het (internationale) voetlicht te brengen. Voorwaarde voor inzendingen is onder meer dat het om een innovatief product gaat op het gebied van watertechnologie, dat voor de verkoop beschikbaar is.

De maximaal tien genomineerden strijden tijdens de European Water Technology Week in september 2018 in verschillende rondes om de award. Een vakjury kiest de winnaar uit vijf finalisten. De winnaar krijgt een ondersteuningspakket voor marketing en communicatie, ter waarde van 10.000 euro.

In januari 2017 werd de WIS-Award gewonnen door Wafilin Systems, een bedrijf dat een techniek heeft ontwikkeld om melk uit water te filteren nog voor het de boerderij verlaat. Daarmee kan onder andere veel worden bespaard op transportkosten.

Klik hier voor meer informatie over de WIS-Award 2018
Klik hier voor meer informatie over Wafilin, de winnaar van 2017

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Op dit moment (24 april 2024) na maandenlange neerslag is alles weer goedgekomen met hoog grondwater. De natuur hersteld zichzelf! Laat je niet beetnemen.
Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.