secundair logo knw 1

Ondertekening van het contract op Aquatech | Foto H2ozone

Het Ierse bedrijf H2Ozone heeft een distributiecontract gesloten met het Nederlandse Xylem Inc. Xylem zal de zuiveringstechnieken Agrisafe en Rainsafe van H2Ozone wereldwijd distribueren en zal ook een eigen label met dezelfde technologie lanceren, vertelt Paul O’Grady van H2Ozone.

De technologie van H2Ozone doodt bacteriën, micro-organismen en pathogenen met behulp van UV-licht en het toevoegen van ozon als natuurlijk desinfectiemiddel. Het proces is geheel vrij van chemicaliën.

H2Ozone heeft twee producten met de technologie. Agrisafe is speciaal ontwikkeld voor de veehouderij. In de pluimveesector leidt het geozoneerde water tot minder ziektes en hogere opbrengsten, claimt H2Ozone. Het andere product, Rainsafe, is bedoeld voor huishoudelijke en zakelijke gebruikers, zoals hotels en verpleeghuizen. Hier wordt de ozon weer uit het water gefilterd.

Voor de distributie heeft het Ierse bedrijf samenwerking gezocht met Xylem in Dordrecht vanwege zijn wereldwijde bereik, zegt O’Grady. “En de gelijkgestemde inzet voor het bieden van innovatieve oplossingen die toegang bieden tot veilig drinkwater uit elke bron van water.”

Martin Kunz, manager toegepaste watersystemen bij Xylem, zegt: "Zorgen voor schoon water is voor ons een topprioriteit, vooral als het gaat om kwetsbare groepen en op plaatsen waar mensen in nood verkeren. Deze oplossing past precies in onze visie en strategie."

Door de deal komt de zuiveringstechniek beschikbaar in de 150 landen waar Xylem actief is, om te beginnen in Nederland, Zuid-Afrika, Duitsland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

De installaties worden door Flex in Cork geproduceerd voor H2Ozone en nu ook Xylem, vertelt O’Grady.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.