h2ologoprimair


knw uitgever h2o

  • Home
  • H2O nieuws
  • Royal HaskoningDHV bouwt afvalwaterzuivering in Vietnam

H2O nieuws


Royal HaskoningDHV bouwt afvalwaterzuivering in Vietnam

Royal HaskoningDHV ondertekende vorige week een contract van 9,5 miljoen euro voor de bouw van een compleet afvalwaterzuiveringssysteem in Vietnam.

 

Het afvalwaterzuiveringssysteem wordt aangelegd in Phu My, een agglomeratie met 175.000 inwoners. Afvalwater in dit gedeelte van Vietnam wordt nu vaak nog ongezuiverd geloosd. Het project omvat een compleet nieuw afvalwatersysteem, van huisaansluiting en riolering tot en met de zuivering voor bewoners en bedrijven. De afvalwaterzuiveringsinstallatie krijgt een capaciteit van circa 30.000 m3 per dag. Verder zal Royal HaskoningDHV ook vier pompstations bouwen en via meer dan 100 kilometer pijpleidingen 15.000 huishoudens en ruim 1000 bedrijven op het riool aansluiten.

De aanleg van het systeem moet leiden tot betere leefomstandigheden voor de lokale bevolking en een hogere milieukwaliteit, bijvoorbeeld betere waterkwaliteit in de meren en kanalen in de regio. De Nederlandse overheid financiert het project in het kader van Ontwikkelingsrelevante Infrastructuurontwikkeling (ORIO), een stimuleringsprogramma voor publieke infrastructuur in ontwikkelingslanden. De aanleg van het afvalwaterzuiveringsproject in Phu My zal naar verwachting in december 2019 worden afgerond.

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het