secundair logo knw 1

Royal HaskoningDHV ondertekende vorige week een contract van 9,5 miljoen euro voor de bouw van een compleet afvalwaterzuiveringssysteem in Vietnam.

 

Het afvalwaterzuiveringssysteem wordt aangelegd in Phu My, een agglomeratie met 175.000 inwoners. Afvalwater in dit gedeelte van Vietnam wordt nu vaak nog ongezuiverd geloosd. Het project omvat een compleet nieuw afvalwatersysteem, van huisaansluiting en riolering tot en met de zuivering voor bewoners en bedrijven. De afvalwaterzuiveringsinstallatie krijgt een capaciteit van circa 30.000 m3 per dag. Verder zal Royal HaskoningDHV ook vier pompstations bouwen en via meer dan 100 kilometer pijpleidingen 15.000 huishoudens en ruim 1000 bedrijven op het riool aansluiten.

De aanleg van het systeem moet leiden tot betere leefomstandigheden voor de lokale bevolking en een hogere milieukwaliteit, bijvoorbeeld betere waterkwaliteit in de meren en kanalen in de regio. De Nederlandse overheid financiert het project in het kader van Ontwikkelingsrelevante Infrastructuurontwikkeling (ORIO), een stimuleringsprogramma voor publieke infrastructuur in ontwikkelingslanden. De aanleg van het afvalwaterzuiveringsproject in Phu My zal naar verwachting in december 2019 worden afgerond.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.