h2ologoprimair


knw uitgever h2o

  • Home
  • H2O nieuws
  • Prijswinnend plan: win energie uit golven rond windmolens op zee

H2O nieuws


Foto: Marco de Swart

Prijswinnend plan: win energie uit golven rond windmolens op zee

Het idee om energie te winnen uit de golven rond windmolens op zee, is gisteren bekroond door het samenwerkingsverband Our Oceans Challenge.

 Ruben de Jong en Roeland Schillings kregen de prijs op donderdag 15 juni uitgereikt in het Maritiem Museum in Rotterdam. Het duo bedacht de ‘Wave Parasite’, een constructie van drijvende structuren rond de pilaren van windmolens op zee, waarmee de beweging van golven wordt omgezet in energie. Op deze manier wordt op zee in feite ‘dubbel’ energie opgewekt.

De tweede prijs ging naar een idee om met een ‘scherm van luchtbellen’ plastic uit de rivieren te scheiden, voordat het in de oceaan terechtkomt. Dit idee kreeg ook de publieksprijs. Een idee om afval uit de offshore te hergebruiken voor andere toepassingen, werd derde.

Our Oceans Challenge is een samenwerkingsverband van Nederlandse maritieme bedrijven dat pleit voor schonere oceanen. Het samenwerkingsverband schreef dit jaar voor de derde keer een prijsvraag uit voor ideeën om tot een schonere oceaan te komen. De gemeenschappelijke bedrijven gaan met de winnaars kijken hoe hun project in de praktijk kan worden toegepast.

Klik hier voor meer informatie

Waternetwerk maakt gebruik van coockies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als u onze site bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik hiervan. Ik snap het