secundair logo knw 1

Het Noord-Hollandse kustversterkingsproject ‘Kust op Kracht’ heeft de Culturele Prijs Noord-Holland gewonnen. Commissaris van de Koning Johan Remkes reikte de prijs op 19 april uit.

‘Kust op Kracht’ is een kustversterkingsprogramma bij de Hondsbossche en Pettemer zeewering. Voor de versterking werken Landschap Noord-Holland, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier samen met lokale en provinciale overheden en Rijkswaterstaat. Het project bestaat uit vijftig deelprojecten zoals fiets- en wandelroutes, uitkijkpunten, strandopgangen en nieuwe natuur.

De Culturele Prijs Noord-Holland is in 1990 ingesteld door het Prins Bernhard cultuurfonds Noord-Holland. De prijs is nu voor de 26ste keer uitgereikt. De jury roemt ‘Kust op Kracht’ vanwege het scheppen van nieuwe natuur. De jury schrijft: ‘De eeuwenlange strijd tegen het water is met dit project in een nieuwe fase gebracht. Gebruik makend van de kracht van de natuur: zand moet bewegen. Een knap staaltje Hollands vernuft en vakmanschap, maar ook een krachtig voorbeeld van maatschappelijke vitaliteit: hoe een idee én ideaal duurzaam wordt uitgevoerd met betrokkenheid en inbreng van velen.’

De prijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro en een kunstwerk. Het kunstwerk wordt ditmaal gemaakt door ontwerper in opleiding Asefeh Tayebani, student aan de Gerrit Rietveld Academie.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.