secundair logo knw 1

Evides Waterbedrijf en netbeheerder Stedin gaan samenwerken bij werkzaamheden onder de grond. De komende maanden bekijken ze of de samenwerking verder verbreed kan worden.

De werkgebieden van Evides Waterbedrijf en Stedin Netbeheer overlappen elkaar grotendeels; beide zijn werkzaam in Zuid-Holland. De bedrijven willen meer met elkaar samenwerken bij werkzaamheden onder de grond, zoals vervanging of herstel van water- en gasleidingen. Evides Waterbedrijf levert drinkwater aan 2,5 miljoen klanten en het bedrijfsleven in Zeeland, het zuidwesten van Zuid-Holland en de Brabantse Wal. Daarnaast biedt Evides industriewaterdiensten aan industriële klanten. Bij de samenwerking met Stedin is vooralsnog alleen het drinkwaterbedrijf betrokken.

Robbert Wever, manager Infra bij Evides: “In de Verzetsstrijdersbuurt in Delft hebben we de afgelopen tijd ervaring opgedaan met intensieve samenwerking. Wij vervangen daar de waterleidingen en Stedin gaat tegelijkertijd aan de slag met de gasleidingen. Bij dit project werken we met een gezamenlijk ontwerp, gezamenlijke aanbesteding, uitmondend in één opdrachtgever die één aannemer aanstuurt namens beide partijen. Dat scheelt heel veel coördinatie-euro’s. Bovendien is de klanttevredenheid hoger, want de grond hoeft maar één keer open.”

Afgelopen week tekenden beide bedrijven een intentieverklaring waarin ze afspreken onderzoek te doen naar intensievere samenwerking. Wever: “De samenwerking zoals in Delft moet gemeengoed worden, met vergaande afstemming. Maar wellicht is er meer mogelijk. We denken bijvoorbeeld na over een gezamenlijk(e) Bodemdesk of een vergunningenbureau.”

De komende maanden verkennen Evides en Stedin ook mogelijkheden om samen te kunnen optrekken op het gebied van veranderende wetgeving, werving van technisch personeel en datamanagement. Nog voor de zomer moet dat leiden tot een samenwerkingsovereenkomst.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.