De Franse klimaatwetenschapper Sandrine Bony krijgt de Buys Ballot Medaille voor meteorologie. Bony ontvangt de onderscheiding voor haar ‘baanbrekende’ onderzoek naar de rol van wolken in het klimaatsysteem en in het bijzonder bij klimaatverandering.

Dijkgraaf Kees Jan de Vet is officieel beëdigd voor een nieuwe bestuursperiode van zes jaar. Ook Rogier van der Sande is officieel begonnen aan zijn tweede termijn als dijkgraaf bij het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Naomi Park uit de Verenigde Staten heeft de prestigieuze Stockholm Junior Water Prize 2023 gewonnen. Ze deed onderzoek naar de verwijdering van kooldioxide en olieproducten uit de oceaan.

Carlijn van Gulpen is vanaf 1 september de vaste programmadirecteur Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG) en Transitiefonds. Ze vervult deze functie vanaf februari dit jaar al op interim-basis.

Annemiek ter Heijne is benoemd tot leerstoelhouder van de vakgroep Milieutechnologie bij Wageningen University & Research (WUR). De nieuwe hoogleraar wil met verbindend leiderschap milieutechnologie nog verder op de kaart zetten.

Procestechnoloog Rita van de Craats-Tielemans van waterschap Aa en Maas, monteur Gerard Aantjes bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, monteur Wilco Kwakkel bij Vitens en senior monteur Jeffrey Meeus bij Brabant Water zijn genomineerd voor De Slimste Handen van Nederland 2023.

Doris van Halem spreekt vrijdag 16 juni haar inaugurele rede uit. In de lezing met de titel ‘Making water in a thirsty world’ gaat de hoogleraar Drinkwaterkwaliteit & Zuivering in op de drinkwaterschaarste. 

Hans Cappon, lector van het lectoraat Watertechnologie binnen de HZ University of Applied Sciences, houdt 14 juni zijn lectorale rede. Hij zal uiteenzetten wat watertechnologie kan bijdragen aan voldoende en kwalitatief goed water in een deltagebied als Zeeland.

Peter Vonk, namens de AWP jarenlang lid van het algemeen bestuur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, heeft de Waterschapspenning gekregen. Dijkgraaf Remco Bosma overhandigde de penning tijdens vergadering van het Algemeen Bestuur van HHNK.