Watergraaf Erik de Ridder van Waterschap De Dommel is genomineerd voor de titel Beste lokale bestuurder van 2023. Hij is dit jaar de enige bestuurder uit de watersector die kans maakt op de onderscheiding.

Valéry Hunnik gaat aan de slag als directeur bij Waterschap Rivierenland. Samen met secretaris-directeur Kees Vonk, directeur Jacob Knoops en directeur Rob Kleijwegt vormt zij de directieraad van het waterschap.

Inge de Graaf, universitair hoofddocent aan Wageningen University & Research, krijgt een Early Career Award. De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt door de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW) aan jonge onderzoekers die bezig zijn met vernieuwend onderzoek.

Anna van der Maas is toegetreden tot het algemeen bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Zij volgt Mirjam Fagel op als fractievoorzitter van de fractie Partij voor de Dieren. 

Albert Klein Tank begint op 1 januari 2024 als wetenschappelijk directeur van het Delta Climate Center in Zeeland. De klimaatwetenschapper vormt samen met de reeds begonnen Joyce Ten Holter de leiding van het nieuwe instituut.