Ernest de Groot, dagelijks bestuurder en loco-dijkgraaf van waterschap Aa en Maas, heeft de zilveren penning ontvangen van de Unie van waterschappen.
Ernest de GrootDe Groot kreeg de onderscheiding voor het feit dat hij 25 jaar bestuurder is, eerst van waterschap de Aa en later van Aa en Maas, het waterschap dat in 2004 ontstond uit een fusie tussen De Aa en De Maaskant. Op twitter laat de bestuurder uit Uden weten ‘zeer verguld’ te zijn met de penning.
De Groot, binnen Aa en Maas actief voor Water Natuurlijk, is meerdere keren onderscheiden. Zo kreeg hij vorig jaar de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger, met name op het gebied van de natuur. In 2017 werd hem de Uniepenning van de UvW uitgereikt, voor zijn verdiensten als waterschapsbestuurder.
De Groot was beleidsmedewerker, consultant, adviseur en wethouder van Uden voor het CDA. Hij is opgeleid aan de Wageningen Universiteit in cultuurtechniek en landinrichting.
- De film Wildlife Holland 5 Code Rood gaat over een diepe plas waar volgens deskundigen niet of nauwelijks leven is en daarom moet worden verondiept. Deze plas, De Vonkerplas, ligt in de Dreumelse Waard in het land van Maas en Waal. Vanaf 2019 tot 2022 ging ik op zoek naar het leven boven, maar ook onderwater.
Dit is de eerste onder water film van Nederland. In mijn zoektocht of er wel of geen leven zou zijn in diepe plassen ging ik als eerste opzoek naar zoetwater plankton. Dit zoetwater plankton bestaat uit zowel dierlijk als plantaardige organismen. Zonder dit plankton is er geen leven in diepe plassen. Ook zocht ik uit met welk soort grond plassen worden verondiept. Want inmiddels zijn vele plassen in Nederland al ondieper gemaakt om meer ecologische biodiversiteit te krijgen. Maar klopt dat wel? Is er geen leven in diepe plassen?
Wildlife Holland 5 CODE ROOD (official video) - Jeroworld 2022 - klik hier >>
Voor de bestaande woningen onder NAP zou het verplicht moeten worden dat bij ieder huis, aan-of-in het huis een bootje aanwezig zou zijn. Ja iedereen! Omdat bij een ramp mensen in doodsangst, de mensen met een boot zullen aanvallen ! En miljoenen van daken evacueren is ondoenlijk! Het ergste wat dan waarschijnlijk gaat gebeuren is dat alle mensen op het laatst in hun auto vluchten en in de file zullen verdrinken op de snelwegen in de polders !!
En waar dan bouwen vanaf nu? Op hogere grond, en daarbij zou ook bekeken kunnen worden of delen van de centraal gelegen Veluwe daarvoor gereserveerd zouden kunnen worden. Nederland is een land waar vooral de laaggelegen natuur uniek is, en je zou bij de bovengenoemde strategie grote delen van de lage polders kunnen inrichten voor plas/dras-natuur, zoals we vroeger Nederland ook hebben aangetroffen voor de Urbanisatie.
Mensen in andere wereld delen vragen of verplichten om wat aan de CO2 uitstoot te doen gaat niet werken. We willen niet onder ogen zie dat het in dichtbevolkt Nederland ooit nog eens ernstig mis zou kunnen gaan, maar nu zien we in Turkije en Syrië dat de natuur opnieuw onverbiddelijk kan zijn !