Ernest de Groot, dagelijks bestuurder en loco-dijkgraaf van waterschap Aa en Maas, heeft de zilveren penning ontvangen van de Unie van waterschappen.

ernest de groot 180 vk b Ernest de GrootDe Groot kreeg de onderscheiding voor het feit dat hij 25 jaar bestuurder is, eerst van waterschap de Aa en later van Aa en Maas, het waterschap dat in 2004 ontstond uit een fusie tussen De Aa en De Maaskant. Op twitter laat de bestuurder uit Uden weten ‘zeer verguld’ te zijn met de penning.

De Groot, binnen Aa en Maas actief voor Water Natuurlijk, is meerdere keren onderscheiden. Zo kreeg hij vorig jaar de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger, met name op het gebied van de natuur. In 2017 werd hem de Uniepenning van de UvW uitgereikt, voor zijn verdiensten als waterschapsbestuurder.

De Groot was beleidsmedewerker, consultant, adviseur en wethouder van Uden voor het CDA. Hij is opgeleid aan de Wageningen Universiteit in cultuurtechniek en landinrichting.

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.