Karin Sluis is teruggetreden als algemeen directeur van advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos. Ze heeft plaats gemaakt voor Wouter Bijman (algemeen directeur) en Eveline Buter (directeur).

Karin Sluis 180 vrij Karin SluisDe wisseling van de wacht zou aanvankelijk afgelopen voorjaar plaatshebben, maar werd uitgesteld vanwege de coronacrisis. Deze week is het besluit alsnog geëffectueerd.

In de leiding zet Stephan van der Biezen zijn huidige rol voort. Het bureau krijgt daarmee een driekoppige directie. De uitbreiding past, aldus het bedrijf, bij de sterke groei van de afgelopen jaren, van ruim 900 medewerkers in 2013 naar ruim 1300 op dit moment. Ook is er met drie directieleden meer ruimte voor Wouter Bijman 180 vk cWouter Bijmandeelname aan het debat over maatschappelijk thema’s, zoals de energietransitie, klimaatadaptatie, circulair bouwen en veiligheid.

De nieuwe algemeen directeur Bijman (1976) studeerde civiele techniek aan de TU Delft en heeft ervaring in waterbouwkunde, infrastructuur en mobiliteit, digitalisering in de bouw en veiligheid. Hij leidde onder andere dekantoren in Rotterdam, Atyrau (Kazachstan) en Dubai. Sinds 2018 is Bijman business line manager Infrastructuur en Mobiliteit. 

Eveline ButerEveline ButerButer (1975) studeerde civiele techniek aan de TU Delft en heeft brede ervaring in watermanagement, maatschappelijke kosten-batenanalyses en energie(transitie). Zij was vijf jaar vestigingshoofd in Indonesië en leidde sinds 2015 de Product-Markt-Combinatie (PMC) Industrie en Energie.

Sluis blijft werkzaam bij Witteveen+Bos en gaat zich onder andere richten op het ontwikkelen van 'belegbare proposities', bijvoorbeeld op het gebied van energie, infrastructuur, natuur en water. Zij blijft verder actief binnen de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur, de Raad van Toezicht van hogeschool Saxion en het NWO-domeinbestuur Toegepaste en Technische Wetenschappen.

 

LEES OOK
Witteveen+Bos stelt directiewissel uit

Laatste reacties op onze artikelen

@LisaU kunt de stemhulp vinden op de site mijnstem.nl of rechtstreeks via deze link: https://mijnstem.nl/waterschappen#!/
Waar IS nu die stemhulp?
400 kub gebruikt in drie jaar 2.600 euro .. belachelijk gewoon
WILDLIFE HOLLAND 5 CODE ROOD (deel 1 en 2) - Jeroworld - 2022 - tijdsduur: 84 minuten
- De film Wildlife Holland 5 Code Rood gaat over een diepe plas waar volgens deskundigen niet of nauwelijks leven is en daarom moet worden verondiept. Deze plas, De Vonkerplas, ligt in de Dreumelse Waard in het land van Maas en Waal. Vanaf 2019 tot 2022 ging ik op zoek naar het leven boven, maar ook onderwater.
Dit is de eerste onder water film van Nederland. In mijn zoektocht of er wel of geen leven zou zijn in diepe plassen ging ik als eerste opzoek naar zoetwater plankton. Dit zoetwater plankton bestaat uit zowel dierlijk als plantaardige organismen. Zonder dit plankton is er geen leven in diepe plassen. Ook zocht ik uit met welk soort grond plassen worden verondiept. Want inmiddels zijn vele plassen in Nederland al ondieper gemaakt om meer ecologische biodiversiteit te krijgen. Maar klopt dat wel? Is er geen leven in diepe plassen?

Wildlife Holland 5 CODE ROOD (official video) - Jeroworld 2022 - klik hier >>
Als de zeespiegel echt meters gaat stijgen de komende eeuw dan zou het verstandig zijn om vanaf NU de woningen en en industrie te bouwen boven het verwachte zee peil. Dus hoger dan, drie a vier meter boven NAP. In lager gelegen gebieden dus alleen hoogbouw op terpen, die dan bij een ramp ook dienst zouden doen als vluchteilanden voor mensen van de bestaande te laag gelegen woningen.
Voor de bestaande woningen onder NAP zou het verplicht moeten worden dat bij ieder huis, aan-of-in het huis een bootje aanwezig zou zijn. Ja iedereen! Omdat bij een ramp mensen in doodsangst, de mensen met een boot zullen aanvallen ! En miljoenen van daken evacueren is ondoenlijk! Het ergste wat dan waarschijnlijk gaat gebeuren is dat alle mensen op het laatst in hun auto vluchten en in de file zullen verdrinken op de snelwegen in de polders !!
En waar dan bouwen vanaf nu? Op hogere grond, en daarbij zou ook bekeken kunnen worden of delen van de centraal gelegen Veluwe daarvoor gereserveerd zouden kunnen worden. Nederland is een land waar vooral de laaggelegen natuur uniek is, en je zou bij de bovengenoemde strategie grote delen van de lage polders kunnen inrichten voor plas/dras-natuur, zoals we vroeger Nederland ook hebben aangetroffen voor de Urbanisatie.
Mensen in andere wereld delen vragen of verplichten om wat aan de CO2 uitstoot te doen gaat niet werken. We willen niet onder ogen zie dat het in dichtbevolkt Nederland ooit nog eens ernstig mis zou kunnen gaan, maar nu zien we in Turkije en Syrië dat de natuur opnieuw onverbiddelijk kan zijn !

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!