secundair logo knw 1

Karin Sluis is teruggetreden als algemeen directeur van advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos. Ze heeft plaats gemaakt voor Wouter Bijman (algemeen directeur) en Eveline Buter (directeur).

Karin Sluis 180 vrij Karin SluisDe wisseling van de wacht zou aanvankelijk afgelopen voorjaar plaatshebben, maar werd uitgesteld vanwege de coronacrisis. Deze week is het besluit alsnog geëffectueerd.

In de leiding zet Stephan van der Biezen zijn huidige rol voort. Het bureau krijgt daarmee een driekoppige directie. De uitbreiding past, aldus het bedrijf, bij de sterke groei van de afgelopen jaren, van ruim 900 medewerkers in 2013 naar ruim 1300 op dit moment. Ook is er met drie directieleden meer ruimte voor Wouter Bijman 180 vk cWouter Bijmandeelname aan het debat over maatschappelijk thema’s, zoals de energietransitie, klimaatadaptatie, circulair bouwen en veiligheid.

De nieuwe algemeen directeur Bijman (1976) studeerde civiele techniek aan de TU Delft en heeft ervaring in waterbouwkunde, infrastructuur en mobiliteit, digitalisering in de bouw en veiligheid. Hij leidde onder andere dekantoren in Rotterdam, Atyrau (Kazachstan) en Dubai. Sinds 2018 is Bijman business line manager Infrastructuur en Mobiliteit. 

Eveline ButerEveline ButerButer (1975) studeerde civiele techniek aan de TU Delft en heeft brede ervaring in watermanagement, maatschappelijke kosten-batenanalyses en energie(transitie). Zij was vijf jaar vestigingshoofd in Indonesië en leidde sinds 2015 de Product-Markt-Combinatie (PMC) Industrie en Energie.

Sluis blijft werkzaam bij Witteveen+Bos en gaat zich onder andere richten op het ontwikkelen van 'belegbare proposities', bijvoorbeeld op het gebied van energie, infrastructuur, natuur en water. Zij blijft verder actief binnen de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur, de Raad van Toezicht van hogeschool Saxion en het NWO-domeinbestuur Toegepaste en Technische Wetenschappen.

 

LEES OOK
Witteveen+Bos stelt directiewissel uit

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.