Wilma Jongsma stopt alweer als dagelijks bestuurder van waterschap Noorderzijlvest. Ze stopt op 1 april.
Jongsma trad november toe tot het dagelijks bestuur namens Water Natuurlijk. Ze volgde Paul Tameling op die zichzelf meer als volksvertegenwoordiger zag dan als bestuurder. Hij nam weer zitting in het algemeen bestuur.
Jongsma, specialist in verander-, ad interim- en projectmanagement, legt om persoonlijke redenen haar functie neer, laat het waterschap in een persverklaring weten.
Over de opvolging van Jongsma is nog niets bekend. Haar portefeuilles worden tot nader order verdeeld binnen het dagelijks bestuur, meldt het waterschap.
We doen er alles aan via rechtszaken, gesprekken gemeente, overleg ministeries, RIVM, maar het kwartje wil maar niet zakken. De PFAS productie moet per direct stoppen. Elke gram is er een te veel.
Tot mijn grote verdriet heeft de heer Draghi in een op verzoek van de EU voorzitter in een landmark report verkondigt dat de voorgenomen PFAS restrictie moet worden versoepeld https://www.euronews.com/green/2024/09/11/landmark-eu-report-embraces-green-energy-transition-but-advocates-for-softer-rules-on-pfas. Zogenaamd omdat anders de energietransitie wordt belemmerd.
Onacceptabel. In een woord.
Tja. Zo'n simpele maatregel en dan mag het wettelijk niet. Omdat de administraties van Delfland en Dunea niet goed corresponderen. Toch is er minimaal risico op "oneerlijk" want er zijn GEEN huishoudens die GEEN drinkwateraansluiting hebben. En ALS huishoudens zijn aangesloten op het drinkwater, DAN betalen ze daar ook voor. Het enige probleem is dat in oude flatgebouwen er vaak nog 1 watermeter is voor alle bewoners samen. Maar vanuit de doelstelling voor drinkwaterbesparing moeten die huishoudens toch al een eigen (slimme) meter krijgen.
Dus dan denk je dat Dunea en Delfland de handen inéén slaan om de administratie op orde te krijgen. Maar nee, zooo belangrijk is het besparen van drinkwater (en dus minder rioolwater om te zuiveren) nou ook weer niet.