secundair logo knw 1

Walter van der Meer is aangesteld als voorzitter van het Topconsortium voor Kennis en Innovatie Watertechnologie. De directeur van Oasen volgt Joke Cuperus op.

Walter van der Meer 180 vk Walter van der MeerDe positie van voorzitter in het TKI-bestuur kwam vrij omdat Cuperus eerder dit jaar gedwongen moest vertrekken bij drinkwaterbedrijf PWN. Met Van der Meer heeft het topconsortium opnieuw een directeur uit de drinkwatersector aan het roer.

Hij is in 2012 begonnen als directeur van drinkwaterbedrijf Oasen. Daarvoor maakte hij deel uit van de directie van Vitens, met bedrijfsvoering en watertechnologie in zijn portefeuille.

Het TKI Watertechnologie is een van de drie clusters binnen de Topsector Water. De andere twee richten zich op Deltatechnologie en Maritiem. Ze hebben als belangrijke taak privaat-publiek onderzoek te stimuleren, waarvoor onderzoekagenda’s worden opgesteld.

Onderzoek
De nieuwe TKI-voorzitter is thuis in de wereld van het onderzoek, hij combineert zijn directiewerk met de wetenschap. Sinds 2016 bekleedt Van der Meer, die in 2003 aan de TU Delft promoveerde in de civiele techniek, als deeltijdhoogleraar bij de Universiteit Twente de leerstoel ‘Membrane Technology and Engineering for Water Purification’.

Na de aanstelling van Van der Meer bestaat uit het bestuur van TKI Watertechnologie verder uit Luc Kohsiek (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier), Cees Buisman (Wetsus), Jos Boere (KWR), Esther Bosman (RHDHV) en Rob Heim (o.a. Waterstromen).

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...