Cora van Nieuwenhuizen staat hoog in de mondiale ranglijst van de meest invloedrijke vrouwen in de waterindustrie. Global Water Intelligence (GWI), uitgever en organisator van evenementen in de internationale waterindustrie, plaatst de bewindsvrouw op nummer 5. De vrouw met de meest invloed is Liv Garfield, CEO van het Engelse waterbedrijf Severn Trent.

cora van nieuwenhuizen vk 180 Cora van NieuwenhuizenVolgens de toelichting van GWI heeft Van Nieuwenhuizen haar plek in de top vijf te danken aan het land waar ze werkt. Van Nieuwenhuizen is ‘de waterminister in het land waar water het meest van belang is in binnen- en buitenland’. Ze is de enige Nederlandse in de top twintig van de lijst.

CEO Garfield van Severn Trent staat bovenaan de ranking omdat ze leiding geeft aan een groot bedrijf dat water levert en afvalwater behandelt voor ruim 8 miljoen mensen in de Midlands van Engeland en een klein deel van Wales. Het is de vrouw ‘met de grootste baan in het water’, aldus GWI.

Tweede op de lijst staat Teresa Vernaglia, de CEO van BRK Ambiental, het grootste geprivatiseerde afvalwaterzuiveringsbedrijf in Brazilië. Nummer drie is Estelle Brachlianoff, chief operating officer (COO) van Veolia, het Franse concern dat onder meer actief is in afvalverwerking, energie en water. Brachlianoff, 'Veolia's nummer twee', is ‘zo scherp als een mes en niet sentimenteel over water’, aldus GWI.

GWI brengt met regelmaat ranglijsten uit, waaronder rankings met meest invloedrijke bestuurders. Vorig jaar vond Jan Peter van der Hoek zich terug op de 8e plek op de Technology Power List. Cees Buisman, hoogleraar biologische kringlooptechnologie aan de Wageningen University en lid van de raad van bestuur van Wetsus, stond op plaats 37.

Met die lijst wilde de uitgever weergeven welke mensen in de mondiale waterwereld belangrijk zijn om technische ontwikkelingen tot een succes te maken.

 

MEER INFORMATIE
H2O-artikel: Jan Peter van der Hoek scoort hoog op mondiale GWI-lijst

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.