Cora van Nieuwenhuizen staat hoog in de mondiale ranglijst van de meest invloedrijke vrouwen in de waterindustrie. Global Water Intelligence (GWI), uitgever en organisator van evenementen in de internationale waterindustrie, plaatst de bewindsvrouw op nummer 5. De vrouw met de meest invloed is Liv Garfield, CEO van het Engelse waterbedrijf Severn Trent.

cora van nieuwenhuizen vk 180 Cora van NieuwenhuizenVolgens de toelichting van GWI heeft Van Nieuwenhuizen haar plek in de top vijf te danken aan het land waar ze werkt. Van Nieuwenhuizen is ‘de waterminister in het land waar water het meest van belang is in binnen- en buitenland’. Ze is de enige Nederlandse in de top twintig van de lijst.

CEO Garfield van Severn Trent staat bovenaan de ranking omdat ze leiding geeft aan een groot bedrijf dat water levert en afvalwater behandelt voor ruim 8 miljoen mensen in de Midlands van Engeland en een klein deel van Wales. Het is de vrouw ‘met de grootste baan in het water’, aldus GWI.

Tweede op de lijst staat Teresa Vernaglia, de CEO van BRK Ambiental, het grootste geprivatiseerde afvalwaterzuiveringsbedrijf in Brazilië. Nummer drie is Estelle Brachlianoff, chief operating officer (COO) van Veolia, het Franse concern dat onder meer actief is in afvalverwerking, energie en water. Brachlianoff, 'Veolia's nummer twee', is ‘zo scherp als een mes en niet sentimenteel over water’, aldus GWI.

GWI brengt met regelmaat ranglijsten uit, waaronder rankings met meest invloedrijke bestuurders. Vorig jaar vond Jan Peter van der Hoek zich terug op de 8e plek op de Technology Power List. Cees Buisman, hoogleraar biologische kringlooptechnologie aan de Wageningen University en lid van de raad van bestuur van Wetsus, stond op plaats 37.

Met die lijst wilde de uitgever weergeven welke mensen in de mondiale waterwereld belangrijk zijn om technische ontwikkelingen tot een succes te maken.

 

MEER INFORMATIE
H2O-artikel: Jan Peter van der Hoek scoort hoog op mondiale GWI-lijst

Laatste reacties op onze artikelen

Het rapport 'Impact of industrial waste water treatment plants on Dutch surface waters and drinking water sources' is verplaatst naar https://www.riwa-maas.org/publicatie/impact-van-industriele-afvalwaterzuiveringsinstallaties-op-nederlands-oppervlaktewater-en-drinkwaterbronnen/
Vorig jaar dus 60 boeren weten te vinden die mogelijk iets willen gaan doen om water proberen vast te houden.
Boeren vindt je weinig in Valkenburg en andere plaatsen waar de Overstromingsramp zo duidelijk sporen achterliet. Dus dan zijn 60 geïnteresseerden nog heel wat.
Ik verbaas mij toch nogal over het feit dat wij in Nederlandje nog altijd de hoop koesteren dat we op basis van vrijwilligheid de enorme uitdagingen zoals de problematiek rond water, geluidsoverlast en woningbouw, om iets te noemen, denken te kunnen aanpakken.
Wordt het niet tijd om "transitie" af te dwingen, zodat er massaal actie kan worden ondernomen ? Ik vind een financieel lokkertje, zoals dat nu wordt aangeboden, echt passé.
Romke van Dieren
Het artikel beschrijft de mate van overschrijding van de concentratienorm voor stikstof (voor oppervlaktewater).
Belangrijk is ook wat de effecten zijn van die stikstofconcentratie op het waterleven.
Deze zijn in het kader van de Kennisimpuls Waterkwaliteit (https://www.stowa.nl/kennisimpuls) beschreven in een publicatie van Deltares, Wageningen Environmental Research, Wageningen Universiteit en B-Ware. Een link naar een nieuwsbericht hierover: https://www.stowa.nl/nieuws/hoge-stikstofbelasting-oppervlaktewateren (met link naar rapport)
Het dillema van de duivelse delta.
Nu nog inversteren in een delta, waarvan! Door de klimaatverandering zijn de spelregels veranderd.
De houdbaarheid is ten einde.
Wie investeert er nog met zijn volle verstand in iets! Waarvan je nu al weet, dat je dit nooit terugkrijgt.
West laag Nederland wordt een piramide spel. Wie verkoopt, en heeft zijn spulletje op het droge.. En welke grote groep blijft met de gebakken peren zitten..
Nu aangeven dat er niet meer geïnvesteerd gaat worden in kwetsbare gebieden, kan ook niet. Dan zou het hele systeem instorten.
Hoeveel leningen en hypotheken lopen er niet! Op percelen, die eenmaal afbetaald, geen enkele waarde meer hebben..
Dus de mythe nog maar een tijdje vol houden.
We zijn tenslotte dijkenbouwers.
Naast het gevecht tegen het water, is er nog een typisch Neerlandse traditie..
Gaat u maar lekker slapen, uw regering waakt over u...
En loopt het mis.
Dan achter in de rij aansluiting aub.
Groeten uit...
Buitengewoon interessant artikel. Moet nodig aan de grote klok gehangen worden. Moet een grote rol spelen bij de waterschaps- en provinciale verkiezingen

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!