secundair logo knw 1

Hoogheemraad Toon van der Klugt wordt dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Hij volgt daarmee Hans Oosters op, die 1 februari commissaris van de Koning is geworden in Utrecht.

Toon van der Klugt 180 vk Toon van der Klugt De vertrouwenscommissie, bestaande uit alle fractievoorzitters van zowel de politieke partijen als de geborgde zetels, ziet in Van der Klugt een waardige opvolger van Oosters, schrijft het Hoogheemraadschap.

Van der Klugt is al ruim tien jaar lang bestuurlijk betrokken bij het waterschap. Hij is loco-dijkgraaf. Hij heeft in zijn portefeuille onder meer financiën en (internationale) samenwerking.

Van der Klugt was in januari 2017 een van de tien genomineerden voor de titel Beste Lokale Bestuurder 2016, een verkiezing van het blad Binnenlands Bestuur. Hij won de titel niet, die ging naar Wim van de Donk, commissaris van de Koning in Noord-Brabant. 

De benoeming tot dijkgraaf is nog niet formeel. De aanbeveling van het algemeen bestuur van het waterschap wordt voorgelegd aan het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).