secundair logo knw 1

Hoogheemraad Toon van der Klugt wordt dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Hij volgt daarmee Hans Oosters op, die 1 februari commissaris van de Koning is geworden in Utrecht.

Toon van der Klugt 180 vk Toon van der Klugt De vertrouwenscommissie, bestaande uit alle fractievoorzitters van zowel de politieke partijen als de geborgde zetels, ziet in Van der Klugt een waardige opvolger van Oosters, schrijft het Hoogheemraadschap.

Van der Klugt is al ruim tien jaar lang bestuurlijk betrokken bij het waterschap. Hij is loco-dijkgraaf. Hij heeft in zijn portefeuille onder meer financiën en (internationale) samenwerking.

Van der Klugt was in januari 2017 een van de tien genomineerden voor de titel Beste Lokale Bestuurder 2016, een verkiezing van het blad Binnenlands Bestuur. Hij won de titel niet, die ging naar Wim van de Donk, commissaris van de Koning in Noord-Brabant. 

De benoeming tot dijkgraaf is nog niet formeel. De aanbeveling van het algemeen bestuur van het waterschap wordt voorgelegd aan het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...