secundair logo knw 1

Ton Baas uit Oldeholtpade gaat als procesbegeleider aan de slag om het vastgelopen project Paterswoldsemeer weer vlot te trekken. Baas gaat op verzoek van het Waterschap Noorderzijlvest aan de slag.

Ton Baas vk 180Ton BaasBaas, onder meer oud-burgemeester van Aa en Hunze en Midden-Drenthe en voormalige gedeputeerde van de provincie Friesland, moet een oplossing vinden voor de impasse rondom het plan van het waterschap om een moeras van 25 hectare aan te leggen in het Paterswoldsemeer. Het schap wilde daarmee de waterkwaliteit verbeteren, in lijn met de Kaderrichtlijn Water. 

Vorige maand leidden deze natuurplannen tot protest van omwonenden en andere belanghebbenden. Ze zijn bang dat er niet genoeg zwem- en vaarwater overblijft. Een petitie tegen het project werd 1.700 keer ondertekend. Tijdens een bewogen informatieavond over het moerasplan in februari haalde dijkgraaf Bert Middel het moerasplan van tafel. 

Het dagelijks bestuur van het schap wil nu onderzoeken welke alternatieve maatregelen om de waterkwaliteit te verbeteren op meer draagvlak kunnen rekenen. Baas moet dat uitzoeken. 

Hij gaat de komende periode in gesprek met verschillende belangenvertegenwoordigers, zoals de Beweging Recreatie Paterswoldsemeer. Tijdens deze gesprekken inventariseert hij welke zorgen er leven en zet hij haalbare ideeën voor maatregelen op een rij. 

In verband met het coronavirus is nu nog niet te zeggen wanneer de eerste gesprekken plaatsvinden, aldus het waterschap.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...