PERSONALIA - Tanja Klip, dijkgraaf van Vallei en Veluwe, maakt goede kans opnieuw in de Eerste Kamer gekozen te worden. Ze staat derde op de advieslijst van de VVD. Een verkiesbare plaats, de liberalen hebben nu 13 zetels in de Senaat.

tanja klip martin 180Tanja KlipHet is aan de leden van de VVD om te bepalen of Klip op de definitieve lijst haar plaats behoudt. De ledenraadpleging heeft in januari plaats.

Klip zit sinds 2016 in de Eerste Kamer. Zij houdt zich vooral bezig met klimaat, energie, ondergrond en de Omgevingswet.

Ze is dijkgraaf vanaf 1 maart 2013. Haar ambtsperiode loopt 1 maart 2019 af, maar het algemeen bestuur van het waterschap stuurt aan op een herbenoeming voor zes jaar.

Op woensdag 20 maart zijn de verkiezingen van de Provinciale Staten. De gekozen Statenleden kiezen op hun beurt op 27 mei 2019 een nieuwe Eerste Kamer. 

 

MEER INFORMATIE

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe kan het zijn dat na het laatste hoogwater vorig jaar zomer alle vis verdwenen is uit ons water in de Strang naast de rivier de Waal.
Mooi initiatief. Kijk bij het opstellen van de kosten niet alleen naar die van een dergelijk installatie maar ook naar de maatschappelijke kosten als niets doet.
Ik begrijp niet waarom voedselzekerheid geborgd zou moeten zijn. Als dat zo is, dan moeten we sierteelt, als bloembollen en lelies, niet meer subsidiëren en er voor zorgen dat de landbouw voedsel voor mensen produceert, en niet voor dieren.
@Hans MiddendorpBen het de laatste tijd niet vaak met je eens, maar deze keer wel. Terechte vragen, want ik vind het ook een vaag en ongrijpbaar verhaal.
In de titel staat: "cultuurverandering nodig". Uit de tekst blijkt dat er een transitie nodig is (niet verwonderlijk) en dat er gewerkt wordt aan een "routekaart'. Maar wat zijn nou precies de (tussen) resultaten en welke cultuurverandering is er nodig?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!