secundair logo knw 1

Tanja Klip-Martin stopt als dijkgraaf van Waterschap Vallei en Veluwe. De bestuurder geeft nog tot 1 augustus leiding aan Vallei en Veluwe, zo laat het waterschap weten.
 

Tanja Klip 180 vk Tanja KlipAls ze stopt, heeft Klip bijna 7,5 jaar jaar invulling gegeven aan de functie van dijkgraaf. Ze werd op 1 maart 2013 benoemd en 6 jaar later herbenoemd.

De dijkgraaf stuurde op 24 december 2019 haar verzoek om ontslag aan de Koning.

Ze zegt: “Dit besluit is gebaseerd op ratio. Gevoelsmatig voelt het anders. Dijkgraaf zijn van dit waterschap is de mooiste baan die je je kunt voorstellen. Maar 66 jaar is een mooie leeftijd om ook meer tijd te gaan hebben voor andere zaken in het leven. Ik ben trots op het waterbeheer in Nederland en zeker op dat van ons waterschap. De grote kennis en kunde, het langetermijndenken, het innovatieve lef en de uitvoeringspraktijk maken de waterschappen tot een fantastische omgeving om in te mogen werken.”

Het Algemeen Bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe is nu aan zet om een opvolger te vinden. Klip blijft tot aan het eind van haar benoemingsperiode medio 2023 lid van de Eerste Kamer. Ze zit voor de VVD in de Senaat.

 
Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...