secundair logo knw 1

Dijkgraaf Tanja Klip-Martin van Vallei en Veluwe stopt 1 januari. Het is nog niet bekend wie haar opvolgt.

Tanja Klip 180 vk Tanja Klip-MartinDe dijkgraaf gaf vanmiddag in het online droogte-event van de Unie van Waterschappen aan dat ze 1 januari definitief stopt met haar werk bij Vallei en Veluwe. Ze zou aanvankelijk 1 augustus haar werk voor het waterschap beeindigen, maar ze stelde haar afscheid op verzoek van het algemeen bestuur uit.

Reden was de coronacrisis. Het algemeen bestuur was afgelopen voorjaar een procedure gestart om een opvolger voor Klip te vinden, maar stelde vast dat het werven, vinden en selecteren van een nieuwe dijkgraaf vrijwel onmogelijk was en legde de zoektocht tot nader order stil.

Nu de datum van het vertrek van Klip vaststaat, lijkt de opvolgingsprocedure weer in gang gezet. Het waterschap heeft nog niet naar buiten gebracht wie wordt voorgedragen als opvolger.

LEES OOK
Tanja Klip-Martin stopt als dijkgraaf bij Vallei en Veluwe

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.