Dijkgraaf Tanja Klip-Martin van Vallei en Veluwe stopt 1 januari. Het is nog niet bekend wie haar opvolgt.
De dijkgraaf gaf vanmiddag in het online droogte-event van de Unie van Waterschappen aan dat ze 1 januari definitief stopt met haar werk bij Vallei en Veluwe. Ze zou aanvankelijk 1 augustus haar werk voor het waterschap beeindigen, maar ze stelde haar afscheid op verzoek van het algemeen bestuur uit.
Reden was de coronacrisis. Het algemeen bestuur was afgelopen voorjaar een procedure gestart om een opvolger voor Klip te vinden, maar stelde vast dat het werven, vinden en selecteren van een nieuwe dijkgraaf vrijwel onmogelijk was en legde de zoektocht tot nader order stil.
Nu de datum van het vertrek van Klip vaststaat, lijkt de opvolgingsprocedure weer in gang gezet. Het waterschap heeft nog niet naar buiten gebracht wie wordt voorgedragen als opvolger.
LEES OOK
Tanja Klip-Martin stopt als dijkgraaf bij Vallei en Veluwe
We doen er alles aan via rechtszaken, gesprekken gemeente, overleg ministeries, RIVM, maar het kwartje wil maar niet zakken. De PFAS productie moet per direct stoppen. Elke gram is er een te veel.
Tot mijn grote verdriet heeft de heer Draghi in een op verzoek van de EU voorzitter in een landmark report verkondigt dat de voorgenomen PFAS restrictie moet worden versoepeld https://www.euronews.com/green/2024/09/11/landmark-eu-report-embraces-green-energy-transition-but-advocates-for-softer-rules-on-pfas. Zogenaamd omdat anders de energietransitie wordt belemmerd.
Onacceptabel. In een woord.
Tja. Zo'n simpele maatregel en dan mag het wettelijk niet. Omdat de administraties van Delfland en Dunea niet goed corresponderen. Toch is er minimaal risico op "oneerlijk" want er zijn GEEN huishoudens die GEEN drinkwateraansluiting hebben. En ALS huishoudens zijn aangesloten op het drinkwater, DAN betalen ze daar ook voor. Het enige probleem is dat in oude flatgebouwen er vaak nog 1 watermeter is voor alle bewoners samen. Maar vanuit de doelstelling voor drinkwaterbesparing moeten die huishoudens toch al een eigen (slimme) meter krijgen.
Dus dan denk je dat Dunea en Delfland de handen inéén slaan om de administratie op orde te krijgen. Maar nee, zooo belangrijk is het besparen van drinkwater (en dus minder rioolwater om te zuiveren) nou ook weer niet.