Stefanie Stubbé heeft de Inspiratie Award Grootste Talent gewonnen. De award werd woensdagmiddag uitgereikt op de Aquatech Vakbeurs in Amsterdam.

stefanie stubbe 180vk Stefanie StubbéDe verkiezing is een initiatief van het Centre of Expertise Water Technology (CEW) en de brancheorganisatie ENVAQUA. Doel van de prijs die voor het eerst werd uitgereikt: inspirerende talenten in de watersector een podium geven. Achterliggende gedachte: aandacht genereren voor de watersector als aantrekkelijke branche voor nieuwkomers op de arbeidsmarkt.

Voor de prijs waren drie vrouwen genomineerd: Elise van der Linde, Stefanie Stubbé en Farah Al-Masseri. Elk van hen kreeg aan de hand van vragen in een interview de gelegenheid om een beeld van zichzelf te schetsen en ideeën over het voetlicht te brengen over mogelijkheden voor de sector om jonge professionals enthousiast te maken voor werken in de watersector.

De jury zocht naar de meest inspirerende presentatie en was onder de indruk van de verhalen die alle drie genomineerden vertelden. Van het runnen van een start-up door de ondernemende Elise van der Linde (werkzaam bij Fertipaq), tot de volhardende wijze waarop Farah Al-Masseri met studies in Syrië en Nederland terecht kwam bij het adviesbureau Brightworks in Sneek. Beiden toonden zich inspirerende voorbeelden, aldus de jury.

Toch ging de prijs naar Stefanie Stubbé (Royal Haskoning DHV) die een enthousiaste verteller bleek, met een professionele presentatie en inspirerende gedachten over het aantrekkelijker maken van de sector voor potentiële nieuwkomers. Nadat haar de prijs was overhandigd, vertelde ze wat ze met de 500 euro gaat doen: 100 kopjes koffie drinken met 100 mensen om ze te vertellen over het werk in de watersector.

Groepsfoto talent award Vlnr: Elise van der Linde, Stefanie Stubbé en Farah Al-Masseri | Foto H2O

Laatste reacties op onze artikelen

Een belangrijk en helder artikel! Goed werk. Wie heeft dit artikel geschreven?
veel waardering, Tom Trouwborst
Het rapport 'Impact of industrial waste water treatment plants on Dutch surface waters and drinking water sources' is verplaatst naar https://www.riwa-maas.org/publicatie/impact-van-industriele-afvalwaterzuiveringsinstallaties-op-nederlands-oppervlaktewater-en-drinkwaterbronnen/
Vorig jaar dus 60 boeren weten te vinden die mogelijk iets willen gaan doen om water proberen vast te houden.
Boeren vindt je weinig in Valkenburg en andere plaatsen waar de Overstromingsramp zo duidelijk sporen achterliet. Dus dan zijn 60 geïnteresseerden nog heel wat.
Ik verbaas mij toch nogal over het feit dat wij in Nederlandje nog altijd de hoop koesteren dat we op basis van vrijwilligheid de enorme uitdagingen zoals de problematiek rond water, geluidsoverlast en woningbouw, om iets te noemen, denken te kunnen aanpakken.
Wordt het niet tijd om "transitie" af te dwingen, zodat er massaal actie kan worden ondernomen ? Ik vind een financieel lokkertje, zoals dat nu wordt aangeboden, echt passé.
Romke van Dieren
Het artikel beschrijft de mate van overschrijding van de concentratienorm voor stikstof (voor oppervlaktewater).
Belangrijk is ook wat de effecten zijn van die stikstofconcentratie op het waterleven.
Deze zijn in het kader van de Kennisimpuls Waterkwaliteit (https://www.stowa.nl/kennisimpuls) beschreven in een publicatie van Deltares, Wageningen Environmental Research, Wageningen Universiteit en B-Ware. Een link naar een nieuwsbericht hierover: https://www.stowa.nl/nieuws/hoge-stikstofbelasting-oppervlaktewateren (met link naar rapport)
Het dillema van de duivelse delta.
Nu nog inversteren in een delta, waarvan! Door de klimaatverandering zijn de spelregels veranderd.
De houdbaarheid is ten einde.
Wie investeert er nog met zijn volle verstand in iets! Waarvan je nu al weet, dat je dit nooit terugkrijgt.
West laag Nederland wordt een piramide spel. Wie verkoopt, en heeft zijn spulletje op het droge.. En welke grote groep blijft met de gebakken peren zitten..
Nu aangeven dat er niet meer geïnvesteerd gaat worden in kwetsbare gebieden, kan ook niet. Dan zou het hele systeem instorten.
Hoeveel leningen en hypotheken lopen er niet! Op percelen, die eenmaal afbetaald, geen enkele waarde meer hebben..
Dus de mythe nog maar een tijdje vol houden.
We zijn tenslotte dijkenbouwers.
Naast het gevecht tegen het water, is er nog een typisch Neerlandse traditie..
Gaat u maar lekker slapen, uw regering waakt over u...
En loopt het mis.
Dan achter in de rij aansluiting aub.
Groeten uit...

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!