Simone Steendijk wordt aangesteld als secretaris-directeur van waterschap Hollandse Delta. Ze begint 1 september.
Simone SteendijkDe selectiecommissie van het waterschap is tot een unanieme voordracht gekomen. Steendijk (1967) volgt Eric Jongmans op die sinds 1 april vorig jaar tijdelijk het werk van de secretaris-directeur op zich heeft genomen. Hij kwam over van waterschap Rivierenland.
Steendijk was 14 jaar werkzaam bij de politie, onder meer als districtschef in Rotterdam-Rijnmond en korpschef van de regio Brabant Zuid-Oost. Eerder werkte ze als terminalmanager bij ECT in de Rotterdamse haven en bij de Koninklijke Luchtmacht als logistiek manager. De afgelopen jaren was zij als coach/consultant werkzaam in Canberra, Australië.
Ze heeft zin in de nieuwe functie bij een organisatie die ‘in een veranderende context van klimaatontwikkelingen, duurzaamheid en met een bijdrage aan de circulaire economie’ in beweging is. “In eerdere functies heb ik het werkgebied van Hollandse Delta leren waarderen door de open en oprechte arbeidscultuur waar men geen blad voor de mond neemt en passie heeft voor het werk; een cultuur waarbinnen ik me prima thuis voel.”
De redenen dat ik dat vind zijn de volgende:
De landbouw heeft als sector veel belang bij een waterschapbeleid dat zich ook blijft toespitsen op een passend waterbeheer met kennis van de agrarische sector.
De belangen zijn groot, wat ook wel blijkt uit het feit dat deze vroeger mede vanuit de agrarische sector zijn opgebouwd om goede landbouw te kunnen ontwikkelen
Een voorbeeld: tegenover mijn bedrijf in Zwinderen is een waterbekken ontwikkeld om tijdens hevige neerslag water te bergen en achterliggend gebied te ontlasten.
Hierdoor moesten al jaren bestaande waterbronnen van agrariers die in de buurt lagen op laste van het waterschap ontmanteld worden en achterop percelen worden geplaatst. Dit geeft veel ellende(dwars door gewassen rijden om er te komen.)
De reden zou zijn dat het waterbekken zou opdrogen. Wie snapt het nog? Daarna heeft Staatsbosbeheer geclaimd dat dit gebied moeras is geworden, geheel tegen alle afspraken in. De gevolgen kunnen groot zijn, wanneer een waterschap dan geen tegengas kan/wil geven omdat de agrarische sector geen vaste stem meer heeft.
Bovendien is deze sector de grootste betaler van de schappen en de grootste wateropvanger.
Zo kan ik nog wel even doorgaan.
Deze sector verdient het niet om zo aan de kant gezet te worden. En ook al zijn boeren ook gewoon burgers van Nederland, met stemrecht, toch zijn geborgde zetels van groot belang.
Kennis van zaken en inbreng zijn zeer belangrijke zaken.
Die Young Scientists staan nu aan de lat!
Bekijk 't hier terug: https://youtu.be/krMwpIT4b38
Mocht het in Juli weer warm en zonnig worden dan zal er een fors escalerend waterprobleem zijn.