secundair logo knw 1

Simone Boogaard wordt directeur Water bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Boogaard is werkzaam bij de gemeente Amsterdam, maar heeft veel ervaring in de watersector.

Simone Boogaard 180 vk Simone BoogaardBoogaard (49) gaat op 1 januari 2021 aan de slag bij Rijnland. Het hoogheemraadschap ziet in haar ‘de ideale waterdirecteur’ door haar ‘berg aan ervaring’ in de watersector en ‘brede maatschappelijke engagement’.

Na een uitstapje van ruim drie jaar bij de gemeente Amsterdam als directeur Projectencentrum metro en tram, keert ze terug in de sector waarin ze lang heeft gewerkt.

Dat was bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, waar ze een tiental jaar heeft gewerkt in verschillende managementfuncties, met aandacht voor beleids- en projectcommunicatie, dijkversterkingsprojecten en omgevings- en technisch management. Namens HHNK was ze van 2014 tot 2017 als landelijk manager programmering lid van de programmadirectie HWBP.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.   
Waarom de belasting op leidingwater (BOL) alleen voor de eerste 300m3? (€ 0,50 per m3 incl BTW). Beter is om een BOL te hebben voor het waterverbruik boven de 300m3. Politiek ligt dit moeilijk voor wat ik begreep.  
Of de waterkwaliteit wel 100% blijft onder deze oppervlakte heeft te maken met de normen die men hiervoor gebruikt. Bij eutrofiëring ontstaat wat groenalg en gelijk vliegt in de beoordeling de waterkwaliteit omlaag. Komt dat omdat anderen dit veroorzaken?