secundair logo knw 1

Silvester Bombeeck (47) is de nieuwe directeur van Slibverwerking Noord-Brabant (SNB) in Moerdijk. Hij is met ingang van 1 september benoemd en volgt de begin dit jaar overleden directeur Marcel Lefferts op.

Silvester Bombeeck 180 vk Silvester BombeeckBombeeck is al sinds 2001 werkzaam bij SNB en was als lid van het managementteam gedurende 18 jaar nauw betrokken bij de ontwikkeling van het bedrijf. “De benoeming van Silvester Bombeeck is van belang voor de continuïteit van SNB”, aldus Hans van der Vlist, president-commissaris van de Raad van Commissarissen van SNB.

De nieuwe SNB-directeur noemt zijn benoeming een mooie stap in zijn carrière, ‘al zorgt de aanleiding voor het ontstaan van de vacature uiteraard voor gemengde gevoelens’.

Continuïteit
SNB beheert de grootste monoverbrandingsinstallatie voor zuiveringsslib in Europa. Volgens Bombeeck biedt deze vorm van slibverwerking nog steeds de beste garanties op continuïteit in de verwerking en duurzame afzet van zuiveringsslib tegen aanvaardbare maatschappelijke kosten. “We blijven het slibverwerkingsproces verder verduurzamen, waarbij wij vol inzetten op circulariteit.”

Bombeeck was als lid van het managementteam gedurende achttien jaar nauw betrokken bij de ontwikkeling van het bedrijf. “SNB is al sinds de oprichting, 25 jaar geleden, een illustratief voorbeeld voor het op duurzame wijze verwerken van zuiveringsslib. We blijven het slibverwerkingsproces verder verduurzamen, waarbij wij vol inzetten op circulariteit. Dat doen we in nauwe samenwerking met onze partners in de water- en slibketen.”

Onbalans
De nieuwe SNB-directeur zet in op verbreding van de samenwerking in de afvalwater- en slibketen. “Dit is van belang doordat de keten steeds verder in beweging komt, onder andere door een diversiteit aan innovaties, wijzigingen in wet- regelgeving en een slibmarkt die momenteel in onbalans is”, aldus Bombeeck. 

Daarmee verwijst hij naar het grote overschot aan zuiveringsslib op de Nederlandse markt, actueel en acuut geworden door het wegvallen van de afzet in Duitsland en het stilvallen van de verbrandingslijnen in het Amsterdamse Afval Energie Bedrijf (AEB). 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!