secundair logo knw 1

PERSONALIA - Rogier van der Sande is per 1 januari 2019 de nieuwe voorzitter van de Unie van Waterschappen. Hij volgt Hans Oosters op die de watersector verlaat om commissaris van de Koning in Utrecht te worden.

Van der Sande 180 vkRogier van der SandeDe ledenvergadering van de koepelorganisatie stemde in met de benoeming van Van der Sande tot voorzitter. De aanstelling geldt voor drie jaar met de mogelijkheid deze te verlengen met nog eens drie jaar. Oosters is drie jaar voorzitter geweest van de UvW.

Van der Sande is dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Rijnland. Hij heeft veel ervaring in het openbare bestuur. 

Zo was hij jarenlang gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland (2011-2017). Voorafgaand aan zijn werk als provinciebestuurder was hij onder meer wethouder van de gemeente Leiden (2000-2006). Hij studeerde politicologie aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Rogier van der Sande zei bij zijn benoeming dat er steeds meer uitdagingen op de waterschappen afkomen. “We zullen hard moeten werken om de periodes van droogte of hevige regenbuien goed door te komen. En we zullen ons landschap en onze steden hierop anders moeten inrichten.”

 

MEER INFORMATIE
Utrecht wil Hans Oosters als commissaris van de Koning

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...