secundair logo knw 1

Roelof Kruize stopt als algemeen directeur van Waternet. Op 1 maart treedt hij terug, zo maakt het watercyclusbedrijf bekend.

Roelof Kruize 180 vk Roelof KruizeKruize treedt in goed overleg met het bestuur terug, aldus een verklaring van het bedrijf. De directeur, die aan de vooravond van zijn pensioen staat, is een van de oprichters van Waternet en haar voorloper DWR. 

De opdrachtgevers van Waternet, de gemeente Amsterdam en het waterschap Amstel, Gooi en Vecht, hebben in het afgelopen jaar de bestuurlijke samenwerking zoals die binnen het watercyclusbedrijf wordt vormgegeven, geëvalueerd. Besloten is, aldus een verklaring, de samenwerking voort te zetten en zelfs te intensiveren. “De komende periode richt zich op het optimaliseren van deze samenwerking, waarbij de structuur en cultuur van Waternet worden onderzocht en aangepast.” 

Kruize zal in die toekomstige structuur geen rol meer vervullen. Dat geldt ook voor dijkgraaf Gerhard van den Top van waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Hij wordt de nieuwe burgemeester van Hilversum, zo werd deze week bekend. Voor beide bestuurders wordt een opvolger gezocht.

Onder leiding van Kruize heeft Waternet zich ontwikkeld tot ‘een nationaal en internationaal erkende organisatie met een sterk innovatief karakter’, aldus de verklaring van het watercyclusbedrijf. Kruize, die in 2003 werd gekozen tot overheidsmanager van het jaar, is onder andere initiatiefnemer van Amsterdam Rainproof, oprichter van Wereld Waternet en de Amsterdam International Water Week.

Kruize blijft lid van het bestuur van Wereld Waternet. De organisatie kan daardoor 'nog enige tijd gebruik kunnen maken van zijn grote internationale kennis en netwerk', aldus de verklaring van Waternet.

MEER INFORMATIE
Gerhard van den Top voorgedragen als burgemeester van Hilversum

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.