Roelof Kruize stopt als algemeen directeur van Waternet. Op 1 maart treedt hij terug, zo maakt het watercyclusbedrijf bekend.

Roelof Kruize 180 vk Roelof KruizeKruize treedt in goed overleg met het bestuur terug, aldus een verklaring van het bedrijf. De directeur, die aan de vooravond van zijn pensioen staat, is een van de oprichters van Waternet en haar voorloper DWR. 

De opdrachtgevers van Waternet, de gemeente Amsterdam en het waterschap Amstel, Gooi en Vecht, hebben in het afgelopen jaar de bestuurlijke samenwerking zoals die binnen het watercyclusbedrijf wordt vormgegeven, geëvalueerd. Besloten is, aldus een verklaring, de samenwerking voort te zetten en zelfs te intensiveren. “De komende periode richt zich op het optimaliseren van deze samenwerking, waarbij de structuur en cultuur van Waternet worden onderzocht en aangepast.” 

Kruize zal in die toekomstige structuur geen rol meer vervullen. Dat geldt ook voor dijkgraaf Gerhard van den Top van waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Hij wordt de nieuwe burgemeester van Hilversum, zo werd deze week bekend. Voor beide bestuurders wordt een opvolger gezocht.

Onder leiding van Kruize heeft Waternet zich ontwikkeld tot ‘een nationaal en internationaal erkende organisatie met een sterk innovatief karakter’, aldus de verklaring van het watercyclusbedrijf. Kruize, die in 2003 werd gekozen tot overheidsmanager van het jaar, is onder andere initiatiefnemer van Amsterdam Rainproof, oprichter van Wereld Waternet en de Amsterdam International Water Week.

Kruize blijft lid van het bestuur van Wereld Waternet. De organisatie kan daardoor 'nog enige tijd gebruik kunnen maken van zijn grote internationale kennis en netwerk', aldus de verklaring van Waternet.

MEER INFORMATIE
Gerhard van den Top voorgedragen als burgemeester van Hilversum

Laatste reacties op onze artikelen

Een belangrijk en helder artikel! Goed werk. Wie heeft dit artikel geschreven?
veel waardering, Tom Trouwborst
Het rapport 'Impact of industrial waste water treatment plants on Dutch surface waters and drinking water sources' is verplaatst naar https://www.riwa-maas.org/publicatie/impact-van-industriele-afvalwaterzuiveringsinstallaties-op-nederlands-oppervlaktewater-en-drinkwaterbronnen/
Vorig jaar dus 60 boeren weten te vinden die mogelijk iets willen gaan doen om water proberen vast te houden.
Boeren vindt je weinig in Valkenburg en andere plaatsen waar de Overstromingsramp zo duidelijk sporen achterliet. Dus dan zijn 60 geïnteresseerden nog heel wat.
Ik verbaas mij toch nogal over het feit dat wij in Nederlandje nog altijd de hoop koesteren dat we op basis van vrijwilligheid de enorme uitdagingen zoals de problematiek rond water, geluidsoverlast en woningbouw, om iets te noemen, denken te kunnen aanpakken.
Wordt het niet tijd om "transitie" af te dwingen, zodat er massaal actie kan worden ondernomen ? Ik vind een financieel lokkertje, zoals dat nu wordt aangeboden, echt passé.
Romke van Dieren
Het artikel beschrijft de mate van overschrijding van de concentratienorm voor stikstof (voor oppervlaktewater).
Belangrijk is ook wat de effecten zijn van die stikstofconcentratie op het waterleven.
Deze zijn in het kader van de Kennisimpuls Waterkwaliteit (https://www.stowa.nl/kennisimpuls) beschreven in een publicatie van Deltares, Wageningen Environmental Research, Wageningen Universiteit en B-Ware. Een link naar een nieuwsbericht hierover: https://www.stowa.nl/nieuws/hoge-stikstofbelasting-oppervlaktewateren (met link naar rapport)
Het dillema van de duivelse delta.
Nu nog inversteren in een delta, waarvan! Door de klimaatverandering zijn de spelregels veranderd.
De houdbaarheid is ten einde.
Wie investeert er nog met zijn volle verstand in iets! Waarvan je nu al weet, dat je dit nooit terugkrijgt.
West laag Nederland wordt een piramide spel. Wie verkoopt, en heeft zijn spulletje op het droge.. En welke grote groep blijft met de gebakken peren zitten..
Nu aangeven dat er niet meer geïnvesteerd gaat worden in kwetsbare gebieden, kan ook niet. Dan zou het hele systeem instorten.
Hoeveel leningen en hypotheken lopen er niet! Op percelen, die eenmaal afbetaald, geen enkele waarde meer hebben..
Dus de mythe nog maar een tijdje vol houden.
We zijn tenslotte dijkenbouwers.
Naast het gevecht tegen het water, is er nog een typisch Neerlandse traditie..
Gaat u maar lekker slapen, uw regering waakt over u...
En loopt het mis.
Dan achter in de rij aansluiting aub.
Groeten uit...

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!