secundair logo knw 1

PERSONALIA - Roelof Bleker is per 1 september 2018 benoemd tot voorzitter van het college van bestuur van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU).

Roelof Bleker 180

Hij heeft tijdens de vergadering van het algemeen bestuur van het waterschap Rivierenland aangekondigd na bijna acht jaar zijn functie als dijkgraaf neer te leggen. Bleker is sinds 2010 dijkgraaf van Waterschap Rivierenland. Het bestuur van Waterschap Rivierenland gaat zo spoedig mogelijk aan de slag met de opvolgingsprocedure.   

Bleker volgt Jules van de Vijver op, die na zeven jaar voorzitterschap in oktober met pensioen gaat. Met zijn benoeming tot bestuursvoorzitter van de HKU stapt Bleker in de wereld van cultuur. Daarin was hij tussen 2001 en 2010 ook actief als wethouder Stedelijk ontwikkeling en Cultuur in de gemeente Enschede. Momenteel is hij onder meer ook voorzitter van de Raad van Toezicht van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en lid van de RvT van Saxion Hogeschool.

Op de website van Rivierenland zegt Bleker: ‘Ik ben erg blij met deze nieuwe positie. Het werk is op het snijvlak van kunst, technologie en onderwijs. Iets waar ik mij al jaren voor interesseer en waar ik graag mijn bestuurlijke ervaring aan verbind.’

Volgens Marianne Dunnewijk, voorzitter van de Raad van Toezicht van HKU, heeft Bleker bij uitstek de bestuurlijke en culturele bagage die de onderwijsinstelling nodig heeft. Ze zegt op de website van HKU: ‘Bleker is een echte verbinder, die zijn kracht en wendbaarheid met verve weet in te zetten. We verwachten met zijn komst onze missie om studenten zo goed mogelijk op te leiden voor de toekomst goed te kunnen voortzetten.’

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Mooi initiatief om dit deze dringende oproep rechtstreeks aan onze oosterburen te doen. Absurd eigenlijk dat handhaver(s) met lege handen staan. Naast hogere kosten voor de DWB'en om PFAS te verwijderen, wordt de reststroom van de zuivering hierdoor ook lastiger en duurder verwerk-/loosbaar. Uiteindelijk is het helaas de gebonden drinkwaterklant die de rekening betaalt. RIWA-RIjn: succes met dit zo belangrijke lobbyprogramma!
Te gek voor woorden dat het drinkwater WMD niet goed is. Ik heb een zeldzame auto-immuunziekte en ben heel erg afhankelijk van goed en zeer schoon drinkwater. Als dit niet goed is kan ik nog sneller erg ziek worden en dat is lijkt mij niet de bedoeling. Mijn lichaam kan zelf niet zuiveren door mijn ziekte, ben dus echt afhankelijk van zuiveringsinstallatie van WMD. Dat moet gewoon goed zijn !
Daar betalen wij ook voor.
Interessant. Als ik naar het dashboard reageert het alleen niet als ik een gemeente selecteer.
En daarom heb ik dus een waterfilter voor thuis.
@HenkEr stopt ongeveer een kwart van de melkveehouderij, 25% van de melkproductie verdwijnt.  Dan is zo'n fabriek ook helemaal niet nodig.