secundair logo knw 1

Waterwegen, de denktank van de Waterschappen, heeft een nieuwe voorzitter. Riquette van de Pol heeft de voorzittershamer overgedragen aan Suzanne Kloosterman-Vennix.

Riquette vd Pol 180 vk Riquette van de Pol Op 31 januari had de wisseling van de wacht plaats. Kloosterman-Vennix is werkzaam bij waterschap Noorderzijlvest en geeft nu sturing aan Waterwegen. Hoofddoel is om de waterschappen voor te bereiden op de toekomst. Credo van het netwerkgezelschap dat in 2017 het tienjarig bestaan vierde: anders denken, anders doen.

Dit ‘toekomstdenken’ heeft tot de nodige ideeën en projecten geleid, zoals de energiefabriek en aquafarm.

Kloosterman Vennix 180 vk Suzanne Kloosterman-Vennix Bij haar afscheid schrijft Van de Pol, die van maart 2014 tot eind januari 2019 voorzitter was, onder meer: “Ik kijk terug op een absoluut unieke tijd. Want vertel me, waar krijg je van je organisatie zo veel vertrouwen en lef dat ze je met een carte blanche op pad sturen? Het is wat de waterschappen doen. Enthousiaste waterschappers die kunnen en durven dromen van een toekomst, samen op pad sturen met als enige focus de wereld van over overmorgen.”

De snel veranderende wereld onderstreept de relevantie van de denktank, aldus Van de Pol. “Dit betekent dat we als waterschappen meer en meer de horizon moeten scannen om nu de juiste keuzes te maken. Omdat de keuzes van vandaag bepalen hoe je er in de wereld van over overmorgen uitziet.”

MEER INFORMATIE
Voorzitter Waterwagen neemt afscheid

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).