Directeur Ria Doedel verlaat het Limburgse waterbedrijf WML. Doedel zegt in een toelichting toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Ria Doedel 180Ria DoedelDe directeur werkt 12 jaar bij Waterleiding Maatschappij Limburg. Haar nieuwe benoemingstermijn gaat 1 januari 2020 in. Dat wordt nu de formele datum van uitdiensttreding.

Over de afbouw en overdracht van taken heeft afstemming plaats tussen de RvC, Ria Doedel, waarnemend directeur Eddy Toonen en het Managementteam (MT), zo laat het bedrijf in een persverklaring weten.

In een toelichting laat de vertrekkende directeur weten dat werken bij WML nooit een routineklus is geworden, ook niet na twaalf jaar. "Tegelijk is het goed om tijdig vernieuwing toe te laten: voor mezelf om op zoek te gaan naar een nieuwe werkomgeving met nieuwe uitdagingen en voor WML om de leiding toe te vertrouwen aan een nieuwe blik en nieuwe inzichten."

Ria Doedel werd in december 2017 herkozen als vice-voorzitter van de Task Force Water binnen CEEP, het Europese centrum van werkgevers en bedrijven van publieke diensten en diensten van algemeen belang. Ze werd herkozen met een mandaat tot 2022.

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe kan het zijn dat na het laatste hoogwater vorig jaar zomer alle vis verdwenen is uit ons water in de Strang naast de rivier de Waal.
Mooi initiatief. Kijk bij het opstellen van de kosten niet alleen naar die van een dergelijk installatie maar ook naar de maatschappelijke kosten als niets doet.
Ik begrijp niet waarom voedselzekerheid geborgd zou moeten zijn. Als dat zo is, dan moeten we sierteelt, als bloembollen en lelies, niet meer subsidiëren en er voor zorgen dat de landbouw voedsel voor mensen produceert, en niet voor dieren.
@Hans MiddendorpBen het de laatste tijd niet vaak met je eens, maar deze keer wel. Terechte vragen, want ik vind het ook een vaag en ongrijpbaar verhaal.
In de titel staat: "cultuurverandering nodig". Uit de tekst blijkt dat er een transitie nodig is (niet verwonderlijk) en dat er gewerkt wordt aan een "routekaart'. Maar wat zijn nou precies de (tussen) resultaten en welke cultuurverandering is er nodig?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!